Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρα εναντίον της συμφωνίας με την πΓΔΜ


Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρα εναντίον της συμφωνίας με την πΓΔΜ. Η υπογραφή της συνιστά εθνική ήττα». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9» του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς όφειλαν να προστατέψουν την Μακεδονική ταυτότητα, η οποία με αυτή τη συμφωνία έχει μετατραπεί σε λάφυρο του κ. Ζάεφ» είπε ο κ. Τσιάρας ενώ υποστήριξε ότι νιώθει προσβεβλημένος από τις αναφορές του Σκοπιανού Πρωθυπουργού από τους Ψαράδες. Ερωτηθείς για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας πάνω στο ονοματολογικό ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε την άποψη πως θα υπήρχε ενδεχομένως λόγος η χώρα μας να μπει σε μια συζήτηση για το ονοματολογικό, μόνο εφόσον είχαν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί, δηλαδή η πλήρης απάλειψη του Σκοπιανού αλυτρωτισμού και η αποδοχή του erga omnes.«Δυστυχώς, αυτές οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται» σημείωσε.

Ο κ. Τσιάρας καταλόγισε βαριές ιστορικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την υπαναχώρηση από τις εθνικές κόκκινες γραμμές. Επεσήμανε, ακόμα,  ότι η συμφωνία Κοτζιά – Ντιμιτρόφ δημιουργεί τετελεσμένα που δύσκολα ανατρέπονται. Παράλληλα, υποστήριξέ πως η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αξιοποιήσει οποιοδήποτε περιθώριο υπάρχει προκειμένου να διορθωθεί η Συμφωνία. Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του Σκοπιανού πρωθυπουργού για υποκίνηση των αντιδράσεων στην γειτονική χώρα από ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για άγνωστο παρασκήνιο το οποίο πρέπει να διαλευκανθεί ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για επαναλαμβανόμενη ελαφρότητα σε όλα τα επίπεδα.

«Κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Καμμένος έδωσε την στήριξή του στην κυβέρνηση για να υπογράψει μια συμφωνία με την οποία υποτίθεται πως διαφωνούσε. Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας δεν σεβάστηκε ούτε τους πολίτες της Μακεδονίας, ούτε τους υπόλοιπους Έλληνες που με μεγαλοπρεπή τρόπο διαδήλωσαν την αντίθεσή τους με αυτή τη συμφωνία». υποστήριξε ο κ. Τσιάρας και κατέληξε: «Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν σέβεται αυτές τις ευαισθησίες των Ελλήνων θα το αντιμετωπίσει όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού, δηλαδή στην κάλπη των εθνικών εκλογών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε συνεχή άνοδο ο υδράργυρος στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα