Κώστας Τσιάρας : Νέα πορεία


Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία εκκίνησης Με την εκλογή νέου Αρχηγού στις 22 Νοεμβρίου η παράταξη κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα, το οποίο θα πρέπει να οροθετείται από τολμηρές αλλά αναγκαίες ανατροπές στο πολιτικό στίγμα, που οφείλει να εκπέμψει προς την κοινωνία.

Η νέα πολιτική ισορροπία που έχει εγκατασταθεί στη χώρα, με την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, μόνο με τη δημιουργία νέων πολιτικών προϋποθέσεων μπορεί να αλλάξει. Και για υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις απαιτείται η ανατροπή του συστήματος, με το οποίο η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπιζε τις προκλήσεις που προκάλεσε η οικονομική και κοινωνική κρίση την τελευταία εξαετία.

Ένας δρόμος απομένει για τη Νέα Δημοκρατία. Η γενναία, διακηρυγμένη και συνειδητή επαναθεμελίωση του κεντροδεξιού χώρου, ώστε να πετύχει τη διεύρυνση της πολιτικής της επιρροής και να καταστεί μια πολιτική δύναμη κυρίαρχη στο ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο. Η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια μεγάλη, συνεκτική και σύγχρονη Κεντροδεξιά ως σταθερά του πολιτικού συστήματος και ως δύναμη υπεύθυνης διακυβέρνησης. Αυτήν την κρίσιμη ώρα η Νέα Δημοκρατία έχει πολιτική και θεσμική υποχρέωση όχι μόνον να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση, αλλά και να αναδειχθεί σε ρεαλιστική και ελπιδοφόρα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία, παρά τις εκλογικές της αποτυχίες παραμένει μια από τις ευρύτερες θεμελιώδεις σταθερές του εγχώριου πολιτικού συστήματος και συνεπώς οφείλει να είναι ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα που σέβεται μεν τις αξίες του, αλλά εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά και διεθνή ρεύματα και προκλήσεις. Αποτελεί ιστορική πρόκληση για την νέα ηγεσία, υπό τις παρούσες συνθήκες, να επιστρέψει στην πολιτική, να απευθυνθεί με τη γλώσσα της αλήθειας στον ελληνικό λαό με μετρήσιμες στοχεύσεις, χωρίς περιστασιακές ωραιοποιήσεις και αόριστες υποσχέσεις, και να προσελκύσει νέα στελέχη, που θα συμβάλλουν στο πολιτικό έργο και θα ανανεώνουν την παράταξη. Πρόσωπα που έχουν αξία, πολιτική συγκρότηση, λόγο τιμής και πρόσωπο στην κοινωνία και που μπορούν και πρέπει να κληθούν για να στηρίξουν τη δημιουργία ενός πραγματικά ευρωπαϊκού δημοκρατικού κόμματος. Αν η εμπειρία των παλιών στελεχών συνδυαστεί κατάλληλα με την νεωτερικότητα των νέων στελεχών είναι βέβαιο, πως ο προγραμματικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας θα βρει ξανά την ουσιαστική επαφή του με την κοινωνία. Ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας περιμένει κάτι καλύτερο από εμάς και αναζητεί την δική μας δυναμική εκπροσώπηση του.

Η δημοκρατική, ανοικτή διαδικασία της Κυριακής αποτελεί μια ευκαιρία για το ξεκίνημα μιας «νέας πορείας» του κόμματος. Και δίνει στο νέο Αρχηγό δύναμη να προχωρήσει στις αναγκαίες εσωκομματικές δομικές αλλαγές, που θα δημιουργήσουν ένα νέο, αναγεννημένο κομματικό τοπίο. Καλώ τους συμπολίτες μου, μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να ψηφίσουν τον καταλληλότερο κατά την γνώμη τους, για την ηγεσία του κόμματος. Η δική μου επιλογή είναι ήδη γνωστή.

Η αληθινή δοκιμασία όμως ξεκινά από την επομένη της Κυριακής. Με δεδομένο το αποτέλεσμα όλοι μας, υπό την νέα ηγεσία, έχουμε καθήκον να δουλέψουμε χωρίς παρωχημένους εγωισμούς για μια ενωμένη, ανανεωμένη, σύγχρονη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία.

Όπως τη θέλουν οι νεοδημοκράτες και τη χρειάζεται η πατρίδα.

Προηγούμενο άρθρο Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση ρυζιού σε απόρους του Δήμου Καρδίτσας