Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Να διεκδικήσει η Ελλάδα την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων


«Η διεκδίκηση της νέας έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων από τη χώρα μας θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας αποφέροντας πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα», επισημαίνουν σε ερώτηση  τους προς τον Υπουργό Υγείας 16 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Κώστας Τσιάρας.

Με αφορμή την εκκίνηση της διαδικασίας για την αλλαγή έδρας του του Ευρωπαϊκού ΕΟΦ στο πλαίσιο της απόσυρσης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι  η κατάκτηση της έδρας από τη χώρα μας, θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας μας, αφού θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για πολλούς Έλληνες  επιστήμονες. Ακόμη, «θα φέρει σημαντικά έσοδα, αφού υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι μαζί τα παιδιά τους ανέρχονται στα 1538 άτομα, ενισχύοντας την οικονομία μέσω δαπανών διαμονής, σίτισης, ένδυσης, ψυχαγωγίας κλπ».

Επιπλέον, οι γαλάζιοι Βουλευτές επικαλούνται υπολογισμούς με βάση τους οποίους ο οργανισμός έχει κάθε χρόνο 36.000 επισκέπτες, ενώ οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία φτάνουν τις 30.000 νύχτες το χρόνο με το μέγιστο αριθμό κρατήσεων την ημέρα να φτάνει τα 350 δωμάτια (στοιχεία του 2015) τονώνοντας τον ελληνικό τουρισμό.

«Η επιλογή της χώρας μας για την νέα έδρα των κτιρίων του Ε.Ο.Φ., θα αποτελεί διαπιστευτήριο κάλυψης των σύγχρονων απαιτήσεων ενός τέτοιου οργανισμού σε θέματα τεχνολογίας, κάλυψης ασφαλούς δικτύου, γρήγορης ταχύτητας διαδικτυακής σύνδεσης, επαρκούς αποθήκευσης δεδομένων κοκ.» υποστηρίζουν στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υποστηρίζουν ότι η ενδεχόμενη κατάκτηση της έδρας από την Ελλάδα θα δώσειώθηση για τη συνεχή επικαιροποίηση και εκσυγχρονισμό των γραφειοκρατικών διαδικασιών με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Τέλος οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου η χώρα μας να διεκδικήσει την έδρα του Ευρωπαϊκού ΕΟΦ και ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία αν σκοπεύει να ορίσει αρμόδια ομάδα που θα επιμεληθεί τη σύνταξη της ελληνικής αίτησης.

Προηγούμενο άρθρο Προσφορά γεύματος στη μνήμη του Χρήστου Τέγου
Επόμενο άρθρο 1o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή από την ΠΕΔ