Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Να ξεδιαλύνει η Πολιτεία το ζήτημα των προσλήψεων ιερέων


Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση το τοπίο γύρω από τις προσλήψεις ιερέων ζητά με ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας. Στην ερώτησή του προς τον Κ. Γαβρόγλου και την Μ. Ξενογιαννακοπούλου ο Καρδιτσιώτης πολιτικός κάνει λόγο για«εντεινόμενη φημολογία περί σκόπιμης ολιγωρίας της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τις διαδικασίες κάλυψης των οργανικών θέσεων ιερέων, προκειμένου να ασκηθεί πίεση  προς τον κλήρο και την Ιεραρχία, για την στάση τους απέναντι στη συμφωνία μεταξύ του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Πρωθυπουργού».

Στην ερώτησή του ο Καρδιτσιώτης πολιτικός  περιέγραψε με μελανά χρώματα το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Μητροπόλεις, καθώς σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησής του«το 25% των οργανικών θέσεων κληρικών, παραμένουν κενές».«Χαρακτηριστική της οξύτητας του προβλήματος είναι η προσπάθεια πολλών Μητροπόλεων να καλύψουν τις ανάγκες των ενοριών, χειροτονώντας άμισθους ιερείς, οι οποίοι σήμερα εκτιμάται πως ξεπερνούν τους 400» υποστήριξε ο κ. Τσιάρας.

«Παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν στον κλήρο από τις προηγούμενες αποφάσεις το 2016 και το 2017, για νέες προσλήψεις και για το έτος 2018, η χρονιά έκλεισε, τελικά, χωρίς να έχουν εκδοθεί οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει πως «μετά το ναυάγιο της Συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου,  οι περαιτέρω καθυστερήσεις στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων εντείνουν την υφέρπουσα φημολογία περί «απόπειρας εκβιασμού» του κλήρου και της Ιεραρχίας».

Εφόσον τα κενά στις Μητροπόλεις είναι γνωστά και, δεδομένου πως η κυβέρνηση εξαγγέλλει συνεχώς νέες προσλήψεις υπαλλήλων σε διάφορους τομείς του Δημοσίου Τομέα, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός ζήτησε από την κυβέρνηση να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν προέβη μέσα στο 2018 στην έκδοση των αναγκαίων υπουργικών αποφάσεων για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ιερέων. Τέλος, ζήτησε από τους συναρμόδιους Υπουργούς να καταθέσουν στην Εθνική Αντιπροσωπεία το χρονοδιάγραμμα των νεών προσλήψεων ιερέων που θα ανακουφίσουν τις Μητροπόλεις της Επικράτειας προκειμένου να διαλυθεί οριστικά και αμετάκλητα το νεφελώδες τοπίο και οι αιτιάσεις περί κυβερνητικών «μεθοδεύσεων» αναφορικά με τις προσλήψεις ιερέων.

Προηγούμενο άρθρο Που χρειάζονται αλυσίδες σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δ. Αργιθέας