Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Σε ρόλο Πυθίας ο Υπουργός Παιδείας


Με αφορμή τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στην Καρδίτσα και της«διαβούλευσης» για το σχέδιο συγχωνεύσεων των ΤΕΙ Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επίσκεψη του κ. Γαβρόγλου στην Καρδίτσα δεν μας έκανε σοφότερους για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργού  ο οποίος συνεχίζει να παριστάνει την «Πυθία» για το παρόν και το μέλλον των Τμημάτων του ΤΕΙ που λειτουργούν στον νομό μας.

Στην καρδιά του καλοκαιριού επιχείρησε να «νομιμοποιήσει» το Σχέδιο που ο ίδιος απεργάζεται, καλώντας κυριολεκτικά  στο «παρά πέντε»  τους φορείς του νομού να συμμετάσχουν σε μία κατ’ επίφαση συζήτηση για να παραπέμψει ουσιαστικά το ζήτημα σε νέες διαδικασίες διαβούλευσης στην Αθήνα.

Μάταιος ο κόπος του κ. Υπουργού να ταξιδέψει τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και το Υπουργικό του Γραφείο.

Η διαβούλευση γύρω από το σχέδιο του στην Καρδίτσα έχει γίνει σε δύο συνεδριάσεις όλων των τοπικών φορέων και απορρίφθηκε για τρίτη φορά στην μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία Δικαστηρίων.

Αντί λοιπόν να περιφέρεται άσκοπα μέσα στο κατακαλόκαιρο στη Θεσσαλία, ο κ. Υπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να απαντήσει χωρίς περιστροφές:

  • Γιατί η κυβέρνηση δεν επιτρέπει την ίδρυση αυτόνομης Σχολής στην Καρδίτσα, την στιγμή μάλιστα που στον πρόσφατο νόμο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επέτρεψε την δημιουργία σχολής με ένα μόνο Τμήμα στην Άρτα;
  • Επιμένει η κυβέρνηση στην μεταφορά του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής από την πόλη της Καρδίτσας;
  • Ποιο είναι το μέλλον του Τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου;
  • Γιατί για άλλη μια φορά ο κ. Υπουργός απέφυγε να παρουσιάσει τα αντικειμενικά κριτήρια με βάση τα οποία προωθούνται οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας; Με ποια κριτήρια τελικά σχεδιάζονται; Ποια είναι η αξιολόγηση της ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Διατήρησης της Ποιότητας στην Εκπαίδευση) για το Σχέδιο Γαβρόγλου;
Προηγούμενο άρθρο Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου