Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Συνεχίζεται η επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


«Η επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται».Αυτό υποστηρίζει ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας σε Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κα Όλγα Γεροβασίλη από κοινού με 35 ακόμα Βουλευτές.

Με αφορμή τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσεων Διοικητικών Γραμματέων, Ειδικών Τομεακών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών Υπουργείων που ξεκίνησαν να δημοσιεύονται πρόσφατα, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι «η κατ’ ευφημισμόν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι στην πραγματικότητα μία απάτη με φωτογραφικές προκηρύξεις για προεπιλεγμένα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι να ευνοηθούν οι ήδη υπηρετούντες κομματικά διορισμένοι Γραμματείς και Διευθυντές αλλά και μετακλητοί υπάλληλοι. Άλλωστε η Κυβέρνηση το νομοθέτησε αυτό απροκάλυπτα. Έδωσεαυτή τη δυνατότητασε όλα τα κομματικά και πολιτικά στελέχη με τροπολογία που ψήφισε τον Δεκέμβριο του 2017, λίγο δηλαδή πριν δημοσιευτούν οι σχετικές προκηρύξεις (η σχετική διάταξη ενσωματώθηκε ως άρθρο 47 στον Ν.4509 της 22 Δεκεμβρίου 2017). Έτσι, με αυτό τον τρόπο παρατηρούμε κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν επιλεγεί σε θέσεις κυρίως Γενικών Γραμματέων και όλο αυτό το διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αποκτήσει συγκεκριμένη «εργασιακή εμπειρία» με άσκηση καθηκόντων σε θέση ευθύνης να «φωτογραφίζονται» με βάση το βιογραφικό τους!» επισημαίνουν οι συνυπογράφοντες Βουλευτές, οι οποίοι παραθέτουν  και συγκεκριμένα παραδείγματαπροκηρύξεων στο Υπουργείο Εργασίας, στο Υπουργείο Οικονομίας και στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Στην ερώτησή τους οι γαλάζιοι Βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους οι προκηρύξεις των Διοικητικών αλλά και λοιπών Γραμματέων έχουν τόσο διαφοροποιημένα προσόντα, και  για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ η έκδοση των προκηρύξεων με αποτέλεσμα οι κατέχοντες τις θέσεις να έχουν συγκεντρώσει την απαιτούμενη εμπειρία.

Παράλληλα, ζητούν να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία γιατί δεν επιλέγει η Επιτροπή του ΑΣΕΠ τον τελικό επιτυχόντα, αλλά επιτρέπεται στον Υπουργό να επιλέξει μέσα από μια λίστα τριών υποψηφίων, καθώς επίσης, τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει κάποιο σύστημα αντικειμενικής μοριοδότησης.

Προηγούμενο άρθρο Αναφορά αιτημάτων - προβλημάτων μέσω κινητού στον Δ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τον αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα