Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Χειρότερο του αρχικού το νέο Σχέδιο Γαβρόγλου


Με αφορμή την πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου να θέσει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ οι εμπλεκόμενοι φορείς αναμέναμε την πρόσκληση του κ. Γαβρόγλου για ένα γύρο ειλικρινούς διαλόγου στην Αθήνα γύρω από το θέμα του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που αποτελούσε προσωπική δέσμευση του κ. Υπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα, ο κ. Γαβρόγλου έθεσε αιφνιδιαστικά σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ένα νέο σχέδιο που αποτελεί ουσιαστικά την χειρότερη εκδοχή των αρχικών θέσεων της κυβέρνησης, και το οποίο αποδεικνείει περίτρανα ότι ο μέχρι σήμερα διάλογος είχε καθαρά προσχηματικό χαρακτήρα. Μοναδικός σκοπός ήταν και παραμένει να «νομιμοποιήθουν» πολιτικά οι προειλημμένες αποφάσεις του κ. Γαβρόγλου να εκτοπίσει την Καρδίτσα από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Θεσσαλίας.

Αγνοώντας ουσιαστικά όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να εμπαίζει την τοπική κοινωνία  της Καρδίτσας και την ακαδημαϊκή κοινότητα που αντιτάσσεται στις μεθοδεύσεις του. Καλεί, σήμερα, να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.  Τους φορείς, δηλαδή, που μέχρι σήμερα αγνοεί επιδεικτικά.

Μετά από τρεις μήνες αναταραχής που έχει προκαλέσει στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Θεσσαλίας, δεν προκαλεί πλεόν εντύπωση η εμμονή του κ. Γαβρόγλου να αδικήσει την πόλη της Καρδίτσας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως κάποιοι συνεχίζουν να βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο».

Προηγούμενο άρθρο Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ΕΒΕ και ΣΒΘΚΕ
Επόμενο άρθρο Την άμεση απόσυρση του νέου σχεδίου νόμου ζητάει η Σύγκλητος του ΤΕΙ