Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας : Χειρόφρενο στις επενδύσεις


Ακόμα και οι πιο μετριοπαθείς αναλυτές συμφωνούν ότι το βαρύ κλίμα της αβεβαιότητας που απλώνουν πάνω από ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και η πολιτική κρίση στην Ισπανία, αναστέλλει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες και εμποδίζει την επάνοδο της χώρας μας σε αναπτυξιακή τροχιά. Στο θολό αυτό ευρωπαϊκό τοπίο, οι κουτοπονηριές της ελληνικής κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού κ. Δρίτσα σχετικά με την COSCO, έστειλαν ένα ακόμα πιο αρνητικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση του πλανήτη: ότι, ειδικά στην Ελλάδα, οι επενδύσεις προσκρούουν στον ύφαλο των ιδεοληψιών και των εσωτερικών αντιρρήσεων των υπουργών του κ. Τσίπρα.

Στο αβέβαιο κλίμα που διαμορφώνει η αναποφασιστικότητα της σημερινής συγκυβέρνησης να ολοκληρώσει ώριμες επενδύσεις που συμβάλλουν καθοριστικά στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, προστίθενται οι άκαιρες και αψυχολόγητες επιλογές του κ. Τσίπρα, να αναθεωρήσει τον εκλογικό νόμο, προς την απλή αναλογική. Έτσι, στο φάσμα της αβεβαιότητας που απλώνεται σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έρχεται να προσθέσει το φάσμα της ακυβερνησίας, προωθώντας έναν εκλογικό νόμο που καθιστά μονόδρομο τον σχηματισμό ανίσχυρων, αδύναμων και βραχύβιων κυβερνήσεων. Μπροστά στις αλλεπάλληλες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, που επιβεβαιώνουν ότι οι πολίτες στρέφουν τις ελπίδες τους στη Νέα Δημοκρατία και επενδύουν στην δική μας παράταξη τις προσδοκίες τους για το μέλλον, ο κ. Τσίπρας λειτουργεί περισσότερο ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο ως υπεύθυνος πρωθυπουργός. Και προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα, δεν διστάζει να βουλιάξει τη χώρα στην αβεβαιότητα και την ακυβερνησία, τραβώντας χειρόφρενο στην προσέλκυση επενδύσεων.

Αναμφισβήτητα, η αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται πλέον στο ναδίρ. Αδύναμος και μοιραίος πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να ασκήσει ακόμα και τα συνταγματικά του δικαιώματα, καθαιρώντας τον κ. Δρίτσα από Υπουργό Ναυτιλίας. Στον προσωπικό του κατήφορο, όμως, δεν δικαιούται να συμπαρασύρει την επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας, που καθημερινά στενάζουν από την υπερφορολόγηση και την αναποφασιστικότητα του.

Περισσότερο από ποτέ, ο τόπος χρειάζεται καθαρές κουβέντες και μια ξεκάθαρη στρατηγική, με μακροχρόνιο ορίζοντα. Χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ισχυρή και ικανή να ολοκληρώσει τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας, αποκαθιστώντας την τρωθείσσα αξιοπιστία της. Και παράλληλα, μια κυβέρνηση ικανή να προσελκύσει νέες, ζωτικές και ώριμες άμεσες ξένες επενδύσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την τροχιά της ύφεσης και της ανεργίας και θα την επαναφέρουν στις ράγες της ανάπτυξης, δημιουργώντας δουλειές για τους νέους και τις νέες μας. Περισσότερο από ποτέ, ο τόπος χρειάζεται μια νέα, ισχυρή και πλειοψηφική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

*του Κώστα Τσιάρα, βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ

Προηγούμενο άρθρο Ζημιές στις καλλιέργειες από την έντονη ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση
Επόμενο άρθρο Χωρίς εφημερίες για 12 μέρες το μήνα το Κ.Υ. Μουζακίου, χωρίς γιατρό το Αγναντερό