Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός: Η ΕΕ διχάστηκε αδικαιολόγητα σε Βορρά – Νότο με την οικονομική κρίση


«Οι Ευρωπαίοι και ειδικότερα οι Έλληνες πολίτες θέλουν ανατρεπτική δημιουργική αλλαγή του μοντέλου της Ευρώπης», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Πρέπει να ακούσουμε τη φωνή των πολιτών για μια Ευρώπη γρήγορη, αποτελεσματική, που να ξαναδώσει την ελπίδα στους Ευρωπαίους όπως έκανε στο παρελθόν. Για μια Ευρώπη της ευημερίας, των ίσων ευκαιριών, της ασφάλειας και της αλληλεγγύης».
Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ υποστήριξε ότι «η ΕΕ δοκιμάστηκε και αδικαιολόγητα διχάστηκε σε Βορρά και Νότο με την οικονομική κρίση και σε Ανατολή και Δύση με την προσφυγική κρίση. Κινδύνεψε από Ευρώπη των Λαών να γίνει Ευρώπη των περιχαρακωμένων στο καβούκι τους Εθνών», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την άποψη ότι «για να επανέλθει η ελπίδα στους Ευρωπαίους, για μια Ευρώπη που παράγει προϊόντα και δημιουργεί θέσεις εργασίας πρέπει να είμαστε γρήγοροι, συνεργατικοί, ειλικρινείς, υπεύθυνοι και ο καθένας και η καθεμία να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά.
Δεν χρειάζεται να υψώνουμε τις φωνές, χρειάζεται να υψώνουμε τα έργα της Ευρώπης. Και οι Έλληνες περιμένουν έργα, πράξεις, αλληλεγγύη στην πράξη από την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καρδίτσας