Κ. Αγοραστός: «Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών κηπευτικών»


«Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί της Θεσσαλίας, αφού μένουν απούλητα τα προϊόντα τους, λόγω του διατροφικού σκανδάλου με το βακτήριο E.coli στη Γερμανία, που έχει φοβίσει τους καταναλωτές».  Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντησή του με επιτροπή παραγωγών κηπευτικών και συνέχισε: «Ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές σε συνδυασμό με την ενοχοποίηση όλων των κηπευτικών και την έντονη φημολογία, έχουν προκαλέσει κάθετη πτώση τόσο της εγχώριας κατανάλωσης όσο και το πάγωμα των εξαγωγών. Όλα αυτά οδηγούν τους παραγωγούς κηπευτικών σε οικονομική καταστροφή, δεδομένου ότι μεγάλες ποσότητες μένουν αδιάθετες ή πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Συνεπώς η εικόνα μιας μεγάλης παραγωγικής ομάδας είναι σοβαρά τραυματισμένη από μια άδικη και απαράδεκτη κατασυκοφάντησή της».

Ο κ. Αγοραστός τόνισε την αναγκαιότητα να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί της Θεσσαλίας  που υπέστησαν ζημιά. (Ήδη ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε, πρότεινε τη διάθεση 150 εκ. ευρώ για τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών).

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επεσήμανε ότι τα κηπευτικά που παράγονται στη Θεσσαλία είναι ασφαλή και υγιεινά, τηρώντας όλους τους κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας προς προστασία των καταναλωτών.

«Πρέπει να προστατευθεί η καλή φήμη των προϊόντων μας και να ενημερωθούν οι Έλληνες καταναλωτές με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ασφάλεια των κηπευτικών», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Ο Περιφερειάρχης πρόκειται να ενημερώσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη στην προγραμματισμένη συνάντησή τους την ερχόμενη Πέμπτη, για την μεγάλη οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί κηπευτικών προϊόντων σε όλη την Θεσσαλία.

Προηγούμενο άρθρο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων Καρδίτσας τελεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το δρώμενο της «Βερβερίτσας»
Επόμενο άρθρο Έκκληση Β. Τσιάκου για ορθολογική διαχείριση του πολύτιμου αγαθού