Κ. Καρδαράς: Επίσχεση – Αναστολή των συμβάσεων των συμβασιούχων ιατρών με τον ΟΠΑΔ


 Από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ελήφθη η κατωτέρω ανακοίνωση:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενημερώνει ότι εις εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Γενική Συνέλευση των Προέδρων και των Εκπροσώπων ΟΛΩΝ των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις 6 Νοεμβρίου 2011, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί προχωρούν σε επίσχεση των συμβάσεων τους έναντι του Οργανισμού, από 1 Δεκεμβρίου 2011.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε διότι

1. Ο ΟΠΑΔ με την υπέρμετρη καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενων ποσών στους συμβεβλημένους Ιατρούς πέραν του έτους, έχει ήδη αναστείλει τις δικές του συμβατικές υποχρεώσεις έναντι των Ιατρών.

2. Ο ΟΠΑΔ από 1 Νοεμβρίου 2011 έχει ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί το περαιτέρω πλαίσιο λειτουργίας του και οι συμβεβλημένοι ιατροί βρίσκονται σε πλήρη αβεβαιότητα, ως προς την σχέση τους με τον νέο Οργανισμό.

Από 1 Δεκεμβρίου 2011 οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί θα δέχονται τους ασφαλισμένους αμειβόμενοι, σύμφωνα με το επίσημο κρατικό τιμολόγιο, εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας.»

Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας συνεδρίασε και έλαβε την κατωτέρω απόφαση:

Αναγνωρίζει και συνυπογράφει την ανωτέρω απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και παραγγέλλει στα μέλη του να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του ώστε:

Από την 1Η Δεκεμβρίου 2011, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί της Καρδίτσας να δέχονται τους ασφαλισμένους αμειβόμενοι σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο (ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές πράξεις, εργαστηριακές εξετάσεις) εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών (ΑΠΥ) χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας.

Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων του Π.Ι.Σ προς τα Δ.Σ. των Ιατρικών Συλλόγων βάσει της κείμενης νομοθεσίας είναι δεσμευτικές και η μη εφαρμογή τους αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα όπως επίσης και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Κ. είναι δεσμευτικές για το σύνολο των μελών του και κάθε παράλειψη, παράβαση ή απείθεια επισύρει πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του υπεύθυνου ιατρού.     

Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη του να ενισχύσουν τον αγώνα όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Π.Ι.Σ. για την διασφάλιση της ιατρικής υπόστασης και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας των Ελλήνων ιατρών

Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσης

O

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Κώστας Καρδαράς

Ο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

 

Τάκας Κωνσταντίνος

Προηγούμενο άρθρο Τις Βρυξέλλες θα επισκεφθεί ο Δήμαρχος Σοφάδων
Επόμενο άρθρο «Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής 55.000 Καρδιτσιωτών»