Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης


«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης» δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης από το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το οποίο επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός έφθασε στην Καρδίτσα λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ενώ στην είσοδο του Τμήματος τον περίμενε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όπως επίσης και πολλά κομματικά στελέχη του κόμματος και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Αμέσως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί διεξοδικά για το Τμήμα και τη λειτουργία του.

Πρώτος το λόγο έλαβε ο Πρύτανης του Παν/μιου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για ένα Πανεπιστήμιο με τεράστια δυναμική και σημαντική παρουσία σε όλα τα επίπεδα.

Ο  Πρόεδρος Τμήματος του Παν/μιου Θεσσαλίας κ. Αδαμάκης επεσήμανε ότι το Τμήμα παρέχει ένα ευρύτατο πεδίο γνώσεων και οι απόφοιτοι βρίσκουν αμέσως εργασία.

Ο καθηγητής του Τμήματος κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος δήλωσε πως το συγκεκριμένο Τμήμα αποτελεί μια πολύ καλή παρακαταθήκη από τα προηγούμενα Τμήματα και υπάρχει σημαντική εξωστρέφεια.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία είχε επισκεφθεί το Τμήμα μόλις πριν μία εβδομάδα, δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο το οποίο επιτελείται εξηγώντας πως είδε από κοντά την αφοσίωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, τον ειλικρινή ενθουσιασμό των φοιτητών για τις σπουδές τους και, τέλος, έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό παράδειγμα τεχνολογικής εκπαίδευσης με άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Εξέφρασα το έντονο ενδιαφέρον μου να τροποποιήσω το πρόγραμμά μου και να έρθω ο ίδιος να δω τις εγκαταστάσεις. Το ενδιαφέρον μας για τη δημόσια εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτο. Το Τμήμα αυτό προέκυψε μέσα από μια συγχώνευση. Έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και μεγάλο ποσοστό απορρόφησης αποφοίτων. Τα νέα παιδιά που το ακολουθούν το κάνουν από επιλογή. Το Τμήμα έχει πολύ καλή και θετική δυναμική. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης. Επιμένουμε στη δυνατότητα του δημόσιου Παν/μιου».

Το λόγο πήραν στη συνέχεια και φοιτητές, ενώ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Τμήματος.

 

Παρέμβαση του δημάρχου Καρδίτσας

Λίγο αργότερα, τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δηλώνοντας πως θα δοθεί αναλυτικό διεκδικητικό πλαίσιο με τα όσα ζητούν οι τοπικοί φορείς.

Ο Πρωθυπουργός είπε πως είναι όλοι τους ενήμεροι και είναι γνώστες των ενστάσεων που υπάρχουν  συμπληρώνοντας πως θα πρέπει να δούμε τα ζητήματα από εδώ και πέρα αφού το ρολόι, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, δεν γυρίζει πίσω.

 

Επαφές με το Συντονιστικό Όργανο

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη επικοινωνία με τους δημάρχους του Νομού και το Συντονιστικό Όργανο το οποίο έχει συγκροτηθεί μετά την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

Οι τοπικοί φορείς έθεσαν το αίτημά τους για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας στην Αθήνα και περιμένουν πλέον την οριστικοποίησή του.

 

Προηγούμενο άρθρο Χορηγία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στους Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Κορυφώνεται η δράση στο Μαγεμένο Δάσος