Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Σε πλήρη λειτουργία το 2022 το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας


Την προσωπική του δέσμευση για την πλήρη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας εντός δύο ετών, μετέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κλειστή κομματική συνάντηση της διευρυμένης ΝΟΔΕ Τρικάλων, το βράδυ της Παρασκευής (20/12).
Όπως πρόσθεσε, θα δρομολογηθούν επίσης τα έργα και στη Συκιά, ώστε να ολοκληρωθεί και αυτό το φράγμα. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση της εγκατάστασης.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε για μερική εκτροπή του Αχελώου, που θα αφορά τη μεταφορά 200 εκατ. κυβικών μέτρων νερού από τον ποταμό, τα οποία αφορούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.
«Δεν θα υπάρχει καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση, από αυτή την εξαιρετικά λελογισμένη μεταφορά υδάτινων πόρων στον θεσσαλικό κάμπο. Αντίθετα, θα υπάρξει τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση αν δεν λυθεί το πρόβλημα άρδευσης της Θεσσαλίας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός είχε ταχθεί υπέρ της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα, ήδη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε δώσει στη ΔΕΘ.

Προηγούμενο άρθρο Επισκέψεις και ευχές στο ΚΕΣΝ και σε υπηρεσίες της Π.Ε. από τον Κ. Νούσιο
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα του μαθητικού διαγωνισμού Μαθηματικών