Ειδήσεις

Κ. Ξυλομένος: Διευκρινήσεις για το υλικό ανακατασκευής της κεντρικής Πλατείας


Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους παρεξήγηση, όσον αναφορά την επιλογή του μαρμάρου ως κύριου υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για την ανακατασκευή της Κεντρικής Πλατείας της πόλης μας διευκρινίζονται τα εξής:
1ον) Θα χρησιμοποιηθεί μάρμαρο χτυπητό (σαγρέ) 3cm πάχος. Η επεξεργασία του μαρμάρου με «χτύπημα» το μετατρέπει σε ένα πλήρως αντιολισθητικό υλικό με ανάγλυφη επιφάνεια σε αντίθεση με το γυαλισμένο μάρμαρο που έχουμε συνηθίσει. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που επιλέχθηκε αυτού του είδους η επεξεργασία του υλικού, για να δοθεί λύση σε προβλήματα ολισθηρότητας του υφιστάμενου δαπέδου.
2ον) Το πάχος του μαρμάρου (3cm), του προσδίδει μεγάλη αντοχή και αυξημένες μηχανικές ιδιότητες έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον επιπρόσθετα ραγίσματα και σπασίματα που δημιουργούνται από τις καιρικές συνθήκες και από τα οχήματα που ενίοτε διασχίζουν την πλατεία για ανεφοδιασμό, εκδηλώσεις αλλά και έκτακτες ανάγκες.
Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να βελτιώσει όσο της επιτρέπει η τωρινή οικονομική κατάσταση την εικόνα της πόλης μας, με μικρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις με γνώμονα την πρακτικότητα και την λειτουργικότητα.

 

Του Ξυλομένου Κωνσταντίνου Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ. MSc – Αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας-περιβάλλοντος 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 1η Πανελλήνια Συνάντηση για το πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων
Επόμενο άρθρο Κοινή Συνέλευση ΠΕΔ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για τον Καλλικράτη