Κ. Πατσιαλής: Αλλάζουμε σελίδα στο δήμο Παλαμά


 ΘΕΡΜΗ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ

«Θέλουμε ένα δήμο ανοιχτό στους πολίτες… Η πόρτα του δημαρχείου θα είναι ορθάνοιχτη σε όλους τους συνδημότες μας. Και σ’ αυτούς που θα μας ψηφίσουν και σε εκείνους που θα επιλέξουν κάποιον άλλο συνδυασμό… Προσωπικά, δεν στοχεύω να εξυπηρετήσω κομματικά συμφέροντα, δεν θέλω να γίνω πολιτικός…».

Τα παραπάνω είναι μερικά από όσα είπε για τον τρόπο που θα διοικήσει το νέο δήμο Παλαμά, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Πατσιαλής, μιλώντας στη Λεύκη και τα Ορφανά του νυν δήμου Φύλλου, που από τη νέα χρονιά θα συνυπάρχουν στον κοινό διευρυμένο δήμο Παλαμά…

Οι κάτοικοι των δύο χωριών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσαν τον κ. Πατσιαλή να παρουσιάζει το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει μόλις αναλάβει τα ινία του δήμου, από 1ης Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους. Τους είπε για το κτηνοτροφικό και το μελισσοκομικό πάρκο που θα δημιουργήσει, τα σχέδιά του για την βελτίωση της άρδευσης στην περιοχή του «καλλικρατικού» δήμου και για το Γραφείο ενημέρωσης των αγροτών που θα ιδρύσει στο δήμο, κ.λπ.

Στη Λεύκη

Για τα ζητήματα που αφορούν τη Λεύκη, ο κ. Πατσιαλής αναφέρθηκε στον απαράδεκτο φωτισμό που υπάρχει στο χωριό και πρέπει να βελτιωθεί άμεσα, στην επισκευή του υδατόπυργου, στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στην αρδευτική γεώτρηση, στη συντήρηση των αρδευτικών καναλιών, στην ασφαλτόστρωση του δρόμου Λεύκης – Πολυνερίου Φαρσάλων, στη συντήρηση συνολικά του οδικού δικτύου καθώς και στην απαράδεκτη αγροτική οδοποιία που πρέπει να βελτιωθεί.

Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα καθαρισμού των φρεατίων αποχέτευσης, στην τοποθέτηση κάδων για τα σκουπίδια εντός του οικισμού, στην τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο νεκροταφείο, στον εξωραϊσμό της πλατείας και των παιδικών χαρών, κ.λπ.

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Παλαμά, είπε ότι θεωρεί εφικτά τα αιτήματα των κατοίκων για δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και γηπέδου 5Χ5.

Με όλα τα παραπάνω έργα «θα δώσουμε το μήνυμα για να καταλάβουν οι δημότες της Λεύκης ότι κάτι άλλαξε στη δημοτική αρχή», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πατσιαλής.

Στα Ορφανά

Ακολούθως, ο κ. Πατσιαλής μίλησε στα Ορφανά, παρουσία και του πρώην δημάρχου Παλαμά Κώστα Έξαρχου. Αναφερόμενος στα πολλά προβλήματα που αντίκρισε στο χωριό τόνισε πως «η εικόνα δεν είναι αυτή που αξίζει στα Ορφανά».

Σχετικά με τα ζητήματα που έθεσαν οι κάτοικοι, υποσχέθηκε την επέκταση της λιμνοδεξαμενής για την άρδευση, υπόγειο αγωγό άρδευσης για τον εμπλουτισμό της λιμνοδεξαμενής, χαλικόστρωση αγροτικού οδικού δικτύου, διαμόρφωση του χώρου στον παλιό σταθμό του τρένου, συντήρηση σωλήνων άρδευσης για να μην υπάρχουν απώλειες νερού, πλακόστρωση πεζοδρόμων στον κεντρικό δρόμο του χωριού, μεταφορά της γεφυροπλάστιγγας και μετατροπή της σε ηλεκτρονική, αξιοποίηση δημοτικού σχολείου για πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξωραϊσμός χώρων εκκλησίας και νεκροταφείου, κ.λπ.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα ομιλιών από τον υπ. Δήμαρχο Γιώργο Κωτσό
Επόμενο άρθρο Ενωτική Δημοτική κίνηση Παλαμά Υπ. Δήμαρχος: Κ. Πατσιαλής