Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας : Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα συρθεί σύντομα σε εκλογές


Η τελευταία εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη, απόρροια του τελευταίου Eurogroup, στο οποίο ο κ. Τσακαλώτος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και με την οποία υποθηκεύτηκε για λίγο λιγότερο από έναν αιώνα το μέλλον αυτής αλλά και των επόμενων γενεών.
Μπροστά, επομένως, στο αδιέξοδά που η ίδια δημιούργησε, η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βαφτίζει το κρέας ψάρι, με το να ισχυρίζεται, πως είναι επιτυχία που δεν φτάσαμε και αυτό το καλοκαίρι στο παρά πέντε της εξόδου από το ευρώ. Η ΝΔ όμως δεν θα δώσει συγχαρητήρια στον κ. Τσακαλώτο, μόνο και μόνο επειδή δεν έγινε Βαρουφάκης. Δεν θα ανάγουμε την ελάσσονα προσπάθεια σε μείζονα εθνική επιτυχία. Πολύ περισσότερο, όταν τα δύσκολα για την ελληνική κοινωνία είναι μπροστά μας, με την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών συντελεστών, την εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών, τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου να χτυπούν ταβάνι και τον ιδιωτικό τομέα να πνέει τα λοίσθια.
Στη Νέα Δημοκρατία ανατίθεται πια ένας νέος ιστορικός ρόλος. Να απευθυνθεί στο σύνολο των πολιτών που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, που εκτείνεται από την κεντροδεξιά μέχρι τις παρυφές της αριστεράς. Γιατί αυτός ο μεταρρυθμιστικός χώρος εκφράζεται κυρίαρχα από τη ΝΔ, η οποία μπορεί να καταστεί υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πολιτικό φάσμα συνάντησης όλων των προσωπικοτήτων που θα συνεργαστούν για να βγει ο τόπος από την κρίση.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες πως, ως αντιπολίτευση, μπορούμε να επιβάλλουμε εκλογές. Δεν μπορούμε, όμως, να επιδείξουμε και καμία συναίνεση και καμία ανοχή σε αυτή την ανεκδιήγητη κυβέρνηση. Με μαθηματική βεβαιότητα όμως, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα συρθούν σε σύντομο χρόνο σε εκλογές, είτε από την αντικειμενική τους ανικανότητα να κυβερνήσουν τον τόπο, είτε από την κορύφωση των κοινωνικών αντιδράσεων.
Και τότε ένα πραγματικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα, συσπειρωμένο γύρω από την Νέα Δημοκρατία, θα μπορέσει να σχεδιάσει ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα και τους πολίτες αυτές της χώρας.

*του Κώστα Τσιάρα, βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ

Προηγούμενο άρθρο Ενημερώθηκαν για τη Μεσογειακή Διατροφή τα παιδιά του 3ου ΚΔΑΠ
Επόμενο άρθρο Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας συγχαίρει την Αναγέννηση