Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας : Μη γνώτω η δεξιά τι ποιεί η αριστερά;


Σε πολλά χωρία της Αγίας Γραφής γίνεται λόγος για την αριστερά και την δεξιά. Με την έννοια όμως που προφανώς, ο Υπουργός Παιδείας  Νίκος Φίλης αδυνατεί να αντιληφθεί. Όχι μόνο γιατί διακατέχεται απόσθεναρές ιδεοληψίες που δεν του επιτρέπουν να δει -πολιτικά- πέρα από την μύτη του, αλλά πολύ περισσότερο  γιατί ως πειθήνιο όργανο μιας κυβερνητικής προπαγάνδας, σε κάθε δύσκολη στιγμή για την ανεκδιήγητη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνος που αναλαμβάνει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

Πολύ περισσότερο σήμερα, που όλοι οι οικονομικοί δείκτες καταρρέουν και οι αποχρώσες ενδείξεις για το σκάνδαλο με τις τηλεοπτικές άδειες ξεδιπλώνονται καθημερινά στις σελίδες των εφημερίδων, ο κ. Φίλης και οι ανιστόρητες ιδέες του είναι απολύτως χρήσιμες για την κυβερνητική προπαγάνδα.

Αναμφισβήτητα, όταν ο κ. Φίλης και οι συν αυτώ αποτελούσαν απλά μια θλιβερή και εν πολλοίς γραφική μειοψηφία του 3% τόσο εντός, όσο και εκτός του Κοινοβουλίου, η απαξία και η απομόνωση ήταν η φυσική κατάληξη κάθε παλαβομάρας που ελαφρά τη καρδία πετούσαν στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Και με «το ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», η ιστορική συνέχεια του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα του Ελληνικού Κράτους, απλά τους εγκατέλειπε στο πολιτικό περιθώριο.

Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνορθόδοξοι κληρικοί και ιεράρχες θα απαντούσαν στον κ. Φίλη με το «μη γνώτω η δεξιά, τι ποιεί η αριστερά». Τον προειδοποιούμε όμως ότι η κεντροδεξιά γνωρίζει πολύ καλά τι ποιεί η αριστερά. Και θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις παλινωδίες και τα σφάλματα της ανίκανης διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Θα συνεχίσει να προασπίζεται με κάθε κόστος τον χαρακτήρα του Ελληνικού Κράτους, το Σύνταγμα και τους νόμους. Θα προασπίζει, απέναντι στη νέα Διαπλοκή που απεργάζονται τα υπόγεια του Μαξίμου, τους Θεσμούς και τη Διαφάνεια. Και απέναντι στην υπονόμευση του ρόλου της Βουλής από την σημερινή πλειοψηφία, θα υπερασπίζεται με σθένος και αυτοπεποίθηση, τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Γι’ αυτό, ορθά, η ΝΔ, έχει ήδη ζητήσει την Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων για τα θέματα της Παιδείας, προκειμένου να καταδείξει τις υστερήσεις και την αβελτηρία της κυβερνητικής πολιτικής στα ευαίσθητα ζητήματα της Εθνικής Παιδείας. Και θα αποδείξει και σε αυτή τη συζήτηση ότι η κυβέρνηση κινείται ανερμάτιστα στην πολιτική αντιπαράθεση, χωρίς να διστάζει να εμπλέξει και να διακυβεύσει στα επικοινωνιακά της τερτίπια τον παραδοσιακό χαρακτήρα της ελληνικής παιδείας.

*του Κώστα Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας & Γεν. Γραμματέα της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας

Προηγούμενο άρθρο Προχωρά το έργο της λιθόστρωσης του κεντρικού δρόμου Φαναρίου
Επόμενο άρθρο Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας υποδέχεται το Αϊβαλί του Soloup