Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας : Να απαλλάξει τον Ελληνικό λαό από την παρουσία της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα και της παρέας του Μαξίμου, θυμίζουν όλο και περισσότερο το ολέθριο για τη χώρα 2015 που οδήγησε στην αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, τα capitalcontrols, το δημοψήφισμα και, τελικά, στον κίνδυνο εκπαραθύρωσης της Ελλάδας από τον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Το έργο του περασμένου καλοκαιριού είναι ξανά στις οθόνες μας, στη σκιά των δηλώσεων Ρέγκλινγκ ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα γίνεται για μια ακόμα φορά οριακή. Ανίκανο να διδαχθεί από τα ιστορικά του λάθη το περασμένο καλοκαίρι, το κυβερνητικό συνονθύλευμα καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην απορρόφηση οποιασδήποτε ρευστότητας έχει απομείνει στους δημόσιους οργανισμούς, την ΕΥΔΑΠ, τον ΕΟΠΥΥ, τα Νοσοκομεία και τη Βουλή των Ελλήνων, επαναφέροντας τις μνήμες του ριφιφί του 2015 στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Δήμους, την «περήφανη» διαπραγμάτευση των 17 ωρών, και τελικά, το τρίτο μνημόνιο των 17 και πλέον δις ευρώ. Και αφαίρει οποιεσδήποτε άμυνες είχαν απομείνει στις δημόσιες επιχειρήσεις, στο καθεστώς της εντεινόμενης ασφυξίας που δημιουργεί η εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους δημόσιους οργανισμούς.

Είναι προφανείς οι ευθύνες της κυβέρνησης στην καθυστέρηση της αξιολόγησης που  κρατά κλειδωμένη την κάνουλα της ρευστότητας για την ελληνική οικονομία. Και καταφανώς, η κρίση στα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου οδηγεί την κυβέρνηση σε νέα επιχείρηση – σκούπα στα αποθεματικά των Δημόσιων Οργανισμών και της Βουλής, προκειμένου να ανταπεξέλθει το Δημόσιο στις υποχρεώσεις του. Αλλά είναι άλλο τόσο προφανής η δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης που επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία χτίζει το νέο παραμύθι της, με τον δράκο μιας ενδεχόμενης στάσης πληρωμών που επικρέμαται πάνω στους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων. Έναν δράκο λούτρινο, σε μια διαπραγμάτευση παρωδία, που τελικά, μόνο στόχο έχει την δραματοποίηση για να εκβιάσει με ευκολία την συναίνεση των βουλευτών της πλειοψηφίας σε νέα άδικα και ατελέσφορα μέτρα. Νέα μέτρα τα οποία εν τέλει, παγώνουν ακόμα περισσότερο την αγορά, βαθαίνουν την ύφεση και εκτοξεύουν την αβεβαιότητα για τους Έλληνες πολίτες.

Η αποδοχή νέων μέτρων ύψους 3,6 δις, η κυοφορούμενη κατάργηση των αυτόματων σταθεροποιητών του κρατικού προϋπολογισμού, η εκτόξευση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν ήδη εισαχθεί για συζήτηση στη Βουλή, τα νέα δυσβάστακτα βάρη για όλους τους Έλληνες πολίτες, δεν μπορεί να είναι απλά το αποτέλεσμα μιας άπειρης κυβέρνησης – άπειρων στελεχών της πρώτης φοράς αριστερά. Είναι αποτέλεσμα μιας παντελώς ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που πλέον έχει μια και μόνη ιστορική αποστολή: να απαλλάξει τον Ελληνικό λαό από την παρουσία της.

*Του Κώστα Τσιάρα, βουλευτή Καρδίτσας και ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση σχετικά με την προστασία από γεωργικά φάρμακα
Επόμενο άρθρο Δόθηκε στην κυκλοφορία η δυτική παράκαμψη της Καρδίτσας