Λάμπρος Τσιούκης: Σχετικά με τον αποχιονισμό στην Τοπική Κοινότητα Νεράϊδας


Αξιότιμε κύριε Δ/ντα

 

Στις παραμονές του νέου έτους και σε μια ιδιαίτερη δύσκολη για όλους περίοδο που κάθε νοικοκυριό δοκιμάζεται και έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα,  έκρινα σκόπιμο να μην απασχολήσω τους αναγνώστες της έγκριτης εφημερίδας σας με ένα ουσιαστικά ανύπαρκτο ζήτημα που ο συνάδελφος Δημοτικός Σύμβουλος κ.Γιάννης Γεννάδιος, στο άγχος του να καταγράψει αντιπολιτευτική παρουσία προσπάθησε να παρουσιάσει ως «αυθαιρεσία» και «δυσλειτουργία».

 Γι’ αυτό και επέλεξα να απαντήσω ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου στα όσα ανέφερε ο ίδιος μέσω του Τύπου, σχετικά με τον πρόσφατο αποχιονισμό στο Τοπικό Διαμέρισμα Νεράϊδας και τα οποία όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος του μεταφέρθηκαν από τρίτο πρόσωπο και μάλιστα μέσω …ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Επειδή όμως, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Ιτάμου, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίπονης και πολύωρης προσπάθειας αποχιονισμού του οδικού δικτύου και των μονάδων των κτηνοτρόφων μας ήμουν επί τόπου από το ξημέρωμα, μέχρι τα μεσάνυχτα (και δεν αντάλλασα e- mail μπροστά στο τζάκι…) δεν μπορώ να ανεχτώ την «εύκολη» κριτική ενός απόντα, οφείλω για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας και την αποκατάσταση της αλήθειας να απαντήσω μέσα από την πάντα φιλόξενη εφημερίδα σας τα εξής:

 

1. Η επιχείρηση αποχιονισμού, όχι μόνο στην Νεράιδα, αλλά και σε όσες Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Ιτάμου και Καλλιφωνίου αντιμετώπισαν πρόβλημα εξ’ αιτίας της έντονης χιονόπτωσης, στέφθηκε κατά κοινή ομολογία από ιδιαίτερη επιτυχία.

Αυτό το πιστοποιούν τόσο οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, όσο και οι κάτοικοι, αλλά και όσοι συμπατριώτες μας βρέθηκαν στην περιοχή επισκεπτόμενοι τα χωριά τους για τις γιορτές.

Για τα όποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, δεν ευθύνεται ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφερειακή Ενότητα που με τα ίδια και μισθωμένα μηχανικά μέσα που διέθεσαν έφεραν εις πέρας και το συντομότερο δυνατόν την αποστολή τους.

 

2. Ο συντονισμός όλης αυτής της επιχείρησης δεν ήταν καθόλου εύκολος, με δεδομένο ότι υπήρχαν μεγάλα προβλήματα και στις τηλεπικοινωνίες, αφού σε πολλά σημεία τα κινητά τηλέφωνα δεν είχαν σήμα.

Το μηχάνημα, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Γεννάδιος εργάσθηκε εντατικά επί πολλές ώρες για τον αποχιονισμό των δρόμων που οδηγούσαν σε απομονωμένες κτηνοτροφικές μονάδες και στην προσπάθεια να φτάσει σε μία από αυτές, από εσφαλμένη συνεννόηση με τον κτηνοτρόφο πέρασε από το σημείο της συνάντησης τους και συνέχισε την πορεία του για κάποια μέτρα ( ούτε το μισό της απόστασης που ισχυρίζεται ο συνάδελφος).

 Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και εγώ προσπαθήσαμε κατ΄ επανάληψη  να επικοινωνήσουμε  μαζί του τηλεφωνικά, αλλά δεν κατέστη εφικτό και έτσι αντιλήφθηκε ότι είχε απομακρυνθεί όταν είδε μια πληροφοριακή ταμπέλα.

Καμία σκοπιμότητα, καμία αυθαιρεσία, καμία «δυσλειτουργία». Ένα ανθρώπινο λάθος ενός χειριστή που επί ώρες βρίσκονταν στο τιμόνι του μηχανήματός του και αγωνίζονταν να καθαρίσει τους δρόμους. Λάθος που ο συνάδελφος «κρίνοντας εκ του ασφαλούς » επιχείρησε μεγιστοποιώντας το να το παρουσιάσει περίπου ως …πραξικόπημα.

 

3. Για να μην ανησυχεί και αναρωτιέται λοιπόν ο συνάδελφος, να του πω ότι και σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών υπάρχει για την περιοχή και σαφείς οδηγίες δόθηκαν και δίνονται σε κάθε περίπτωση και κανείς δεν έχει αφαιρέσει από τους Προέδρους την αρμοδιότητα να συντονίζουν για την περιοχή τους που τη γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

 

Σε ό,τι με αφορά ως αρμόδιο αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου δεν αισθάνθηκα ποτέ ως «τοποτηρητής», ούτε ως τέτοιος ενεργώ και συμπεριφέρομαι.

Μοναδικό μου μέλημα είναι να είμαι αρωγός στις προσπάθειες, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, με τους οποίους συνεργάζομαι καθημερινά,  χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, να είμαι χρήσιμος στο τόπο και τους συνδημότες μου και να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Δημάρχου ανταποκρινόμενος στα καθήκοντα και τις ευθύνες που μου ανέθεσε.

 

 

Με τιμή

 

Λάμπρος Τσιούκης

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παύλος Μπεμπές: «Είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνωρίσαμε…»
Επόμενο άρθρο Φθορές κάδων από αναμμένα κάρβουνα