Λίγη τσίπα ρεεεεεεεε !


Απο την εμφάνισή του ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε όλο και περισσότερο την τακτική του ΠΑΣΟΚ, μιας και είχε αποστολή να πάρει τη θέση του μόλις η αστική τάξη δώσει την σχετική εντολή. Μάλιστα με αρχηγό τον Τσίπρα αντέγραψε πλήρως και τη φρασεολογία του Α. Παπανδρέου μιάς και όλο και πιο πολύ αυξάνονταν η πελατεία του με ”αποπλανημένες αριστερές παρθένες” του ΠΑΣΟΚ που δεν τους βγήκε ο ”σοσιαλισμός” του (απο το ΠΑΣΟΚ πήραν μόνο το …ΣΟΚ).

Το αποκορύφωμα ήταν μετά τη Θεσσαλονίκη (… το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης …) μέχρι τις εκλογές του Γενάρη που δεν άφησαν ψέμα και υπόσχεση που να μην το χρησιμοποιήσουν για να εξαπατήσουν αφελείς. Μάλιστα όσο πλησίαζαν οι εκλογές και αυξάνονταν και οι μεταγραφές στελεχών άλλων κομμάτων στο ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασαν κάθε όριο υποσχέσεων και απατεωνιάς (οι μεταγραφές δε μάθαμε πόσο κόστισαν… / τουλάχιστον ο Χαϊκάλης μας είπε πόσα του δίναν για να ψηφίσει πρόεδρο της δημοκρατίας…).

Τι δεν έταξε ο Τσίπρας: σκίσιμο των μνημονίων, επαναφορά απολυμένων, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, κρατικοποιήσεις, επαναφορά μισθών και συντάξεων, κατάργηση χαρατσιών, κλπ, κλπ. Έταζαν οτιδήποτε μπορούσε να ικανοποιήσει ανάγκες του λαουτζίκου για να επιβιώσει, οτιδήποτε μπορούσε να τραβήξει ψήφους για να πάρουν πλειοψηφία στη βουλή και να βολέψουν και τις μεταγραφές.

Τη συμφωνία με τον Καμμένο την είχαν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και την έβαλαν μπροστά στο πιτσ-φιτίλι. Αυτό υλοποιούν σήμερα. Μην τρελλαθούμε κιόλας ότι ο Καμμένος μπήκε στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες της ”αριστεράς”; Για να περάσουν όσο πιο εύκολα γίνεται τα σχέδια της πλουτοκρατίας μπήκαν στην κυβέρνηση όλοι τους: και οι ακροδεξιοί των ΑΝΕΛ και οι παρδαλοί του ΣΥΡΙΖΑ (είτε πεζοί, είτε σε πλατφόρμες…).

Αυτό κανουν λοιπόν και να μην έχει κανείς εργάτης, υπάλληλος, αγρότης, συνταξιούχος, άνεργος, μικροεπαγγελματίας καμία αυταπάτη για το μέλλον. Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι κυβερνήσεις και οι συγκεβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, θα το κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μόλις τελειώσει η αποστολή της θα βάλουν άλλους καραγκιοζοπαίκτες στο μπερντέ να ξαναξεγαλάσουν το λαό και να συνεχίσουν το ίδιο έργο για το οποίο πληρώνονται. Είναι έτοιμοι όλοι τους για το ρόλο αυτό.. και οι 222 ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, που υπερψήφισαν το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και ο απών βουλευτής και οι 11 που ψήφισαν παρών και οι 32 καταψηφίσαντες. Όλοι τους έβαλαν και βάζουν πλάτη για τη ληστεία που γίνεται στα λαϊκά στρώματα. Στους παραπάνω προστίθενται και οι χρυσαυγίτες που διαφωνούν γιατί πληρώνονται από άλλα αφεντικά και όχι γιατί θέλουν το δίκιο του λαού.

Άρχισαν κιόλας οι μη κυβερνητικοί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ να διαμαρτύρονται και να κατηγορούν την συγκυβέρνηση για τα μέτρα του μνημονίου που θα στύψουν το λαό και ας τα ψήφισαν πριν απο λίγο, όπως και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛοι κάθε αποχρωσης (τσιπρικοί και λαφαζάνηδες…) για να αποχαυνώσουν το λαουτζίκο που τους ψηφίζει… Μην αναρωτιέται κανείς αν ντρέπονται.. Μπορεί να έχουν αποστολή, αλλά και λίγη τσίπα δε θα έβλαπτε θα πει κανείς… Όμως (πως το είπε ο Ροντούλης στη βουλή…άσχετα αν μετά μπήκε και αυτός στην ίδια στάνη) έχουν τσίπα τα ”γομάρια”;

Άραγε θα συνεχίσει ακόμα να τους πιστεύει ο λαουτζίκος; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να υπάρξει αντίδραση;

Είναι η ώρα όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι να συνειδητοποιήσουν ότι ο μόνος δρόμος επιβίωσης είναι αυτός που του δείχνει το ΚΚΕ. Είναι η ώρα να ξεσηκωθούν οργανωμένα και να διεκδικήσουν αυτό που τους κλέβουν καθημερινά. Είναι ο δρόμος του αγώνα μέσα απο ένα εννιαίο μέτωπο, μέσα απο μια πλατιά λαϊκή συμμαχία στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές που θα αφανίσει τα ντόπια θεριά που διαφθείρουν συνειδήσεις, που εξαπατούν το λαό με θεατρικές παραστάσεις στη βουλή και καθημερινές πληρωμένες προβολές της φάτσας τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που εξαγοράζουν τις ψήφους του κοσμάκη με ένα σωρό τερτίπια και ταξίματα, που ψηφίζουν το γδάρσιμο του λαού και τον δουλεύουν ότι θα τον ”αλλείψουν λάδι” για να μην πονάει….

Δεν είναι εύκολος ο δρόμος του αγώνα, θέλει θυσίες, αλλά με το αραλίκι, το γλείψιμο, το σταυροπροσκύνημα και την κλάψα δεν βγήκε ποτέ τίποτα καλό για τους πολλούς. Μόνο λίγα λαμόγια μπορεί να βολευτούν έτσι. Η πλειοψηφία του λαού όμως δεν είναι λαμόγια !

Βασίλης Κρανιάς, μέλος της Τ.Ε. Πόλης Καρδίτσας τιου ΚΚΕ

Προηγούμενο άρθρο Έργα 4,3 εκ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Η 1η εορτή της Παναγίας Βασίλισσας στους Αγ. Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου