Ειδήσεις

Λαμπρός Εσπερινός του Ευαγγελισμού στην Καρδίτσα


Προεόρτια της μεγάλης και σημαντικής Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τίμησε με λαμπρότητα αλλά και θρησκευτική ευλάβεια την εν λόγω εορτή, μιας και διανύουμε ήδη την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον Ιερό Ενοριακό Ναό της Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρδίτσης, όπου το απόγευμα εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιεαρατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, πλαισιούμενου από τον Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου καθώς και από άλλους κληρικούς της μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο σεπτός Ποιμενάρχης της Θεσσαλιώτιδος μίλησε για την Κυρία Θεοτόκο η οποία δέχθηκε το Ευαγγέλιο, δηλαδή το μήνυμα της γεννήσεως του Ιησού Χριστού.

«Η Παναγία είδε τη Θεία γνώση και το φως το αληθινό στη ζωή της», επεσήμανε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει λέγοντας ότι ο Θεός εισήλθε στη μήτρα της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία απεδέχθη τον ασπασμόν, ώστε να γεννηθεί ο Ιησούς Χριστός ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος.

 

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Oι 10 δήμοι που θα γίνουν τα νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων - Μεταξύ αυτών η Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Αλλάζει η ώρα την Κυριακή - Μία ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών