Ειδήσεις

Λαοθάλασσα και τρικούβερο γλέντι στα Κούλουμα της Γελάνθης


Με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκαν τα παραδοσιακά κούλουμα στη Γελάνθη. Οι εκδηλώσεις που θεσπίστηκαν από το Δήμο Μουζακίου το 2003 έχουν τεράστια δυναμική και η φήμη τους ξεπερνά πλέον τα όρια της Καρδίτσας και προσελκύουν το ενδιαφέρον επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο στεγασμένος χώρος που είχε εξασφαλίσει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμός Αθλητισμός για την εκδήλωση αποδείχθηκε τελικό μικρός καθώς τα 700 περίπου καθίσματα δεν κάλυψαν όλους τους επισκέπτες που ήρθαν τόσο από την Καρδίτσα, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα το κέφι ήταν πάρα πολύ μεγάλο και ο χορός κράτησε πολλές ώρες. Στο μεταξύ ο πρόεδρος του χωριού κ. Τσιούμας με τους εθελοντές φρόντισαν ώστε η εξυπηρέτηση των επισκεπτών να είναι άριστη, σερβίροντας παραδοσιακή φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στο χαιρετισμό του επεσήμανε τη σημαντικότητα αυτών των εκδηλώσεων που διατηρούν την παράδοση και παρατήρησε: « Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου δικαιώνει την επιλογή μας να χρηματοδοτούμε αυτές τις εκδηλώσεις που είναι συνυφασμένες με την παράδοση των Ελλήνων και κυρίως της περιοχής μας. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλες και όλους που επιλέξατε το Δήμο μας για το τριήμερο της Αποκριάς και κυρίως τους εθελοντές που χ ωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία σ’ αυτές τις εκδηλώσεις»

Παράλληλα στο Δήμο Μουζακίου το τριήμερο που μας πέρασε έγιναν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως το ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ       

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΜΑ ΣΤΗ ΛΑΖΑΡΙΝΑ ΕΝΏ

Την Καθαρή Δευτέρα γιορτάστηκαν τα παραδοσιακά κούλουμα στα παρακάτω χωριά: ΚΡΑΝΙΑ, ΡΙΖΟΒΟΥΝΙ, ΟΞΥΑ, ΠΟΡΤΗ

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Μουζακίου συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Κωτσός, η πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τόλια, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Φασιανού, Στάθης, Νώντας Γκινής, Φροξυλιάς, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμός Πολιτισμός κ. Ρούσσα, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ. Τσιρογιάννη οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Καλιώρας, Φούντας, Πάντος, Τζιβέλης, Παναγόπουλος, Ντούρβα, Γιάννης Γκινής, Γκαγκάς, Αναστασίου, Γκαραβέλας, Οικονόμου, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Γελάνθης κ. Τσιούμας, Αγναντερού κ. Τσαφίτσας, Μουζακίου κ. Πούπης, Οξυάς κ. Ευθυμίου, Κρανιάς κ. Κοτρώτσιος, Λοξάδας κ. Μούντζιας, Πορτής κ. Τριανταφύλλου, Ριζοβουνίου κ. Θεοχάρης, η πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Σκόνδρα

Προηγούμενο άρθρο Κλέψιμο Αρκούδας και Καραγκούνικος Γάμος στο Αγναντερό
Επόμενο άρθρο Δ. Σιούφας: Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων. Προτάσεις για το παρόν, το μέλλον και την ιστορία