Ειδήσεις

Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Καρδίτσας: Να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο τώρα!


Η περιοχή μας για άλλη μια φορά χτυπήθηκε από πλημμύρες με αποτέλεσμα σε όλο το νομό Καρδίτσας να έχουν κατακλυστεί από τα νερά χιλιάδες σπίτια, καταστήματα, οχήματα, μηχανήματα, δρόμοι, χωράφια και να έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές τα οδικά δίκτυα, τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, άρδευσης και άλλες υποδομές.

Θρηνούμε ανθρώπινες ζωές, καταστράφηκε το βιός χιλιάδων ανθρώπων…

Είναι τουλάχιστον ‘’χοντροπετσιά’’ και κοροϊδία να αποδίδεται αυτή η κατάσταση απλά στα έντονα καιρικά φαινόμενα, αφού ξεκάθαρα είναι απόρροια της εγκληματικής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν και να θωρακίσουν με σύγχρονα αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές τις συγκεκριμένες περιοχές, να οργανώσουν την πολιτική προστασία και όλες τις υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα που δημιουργούν τα καιρικά φαινόμενα.

Ο δήμος Καρδίτσας, η πόλη και τα χωριά του, δέχτηκαν το πιο άγριο χτύπημα μιας και βρίσκονται στο δρόμο πολλών ρεμάτων και ποταμών και δεν υπάρχει καμμιά αντιπλημμυρική προστασία, με ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών και της περιφέρειας που τις υπηρετούν.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή μας βιώνει καταστροφές σε χωράφια, σπίτια, επιχειρήσεις, αφού οι πλημμύρες αποτελούν συχνό φαινόμενο, μια και δυο φορές το χρόνο. Γνωστό επομένως από δεκαετίες που ‘’πονάει’’ η περιοχή και που χρειάζεται παρέμβαση και αντιπλημμυρικά έργα.

Για άλλη μια φορά,όμως, ξεσκεπάστηκαν οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, του δήμου, της περιφέρειας, του κράτους, όσον αφορά στα μέτρα πρόληψης της καταστροφής, αλλά και στην παρέμβαση για βοήθεια στους πληγέντες. Σχεδόν μηδενική η παρουσία τους! Τελείως ανεπαρκείς οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των πληγέντων για άντληση των νερών από τα σπίτια και τα μαγαζιά. Πέρασε μια βδομάδα και ακόμα οι άνθρωποι παιδεύονται μόνοι τους να βγάζουν νερά από τα σπίτια τους και τα καταστήματα! Όσον αφορά στην καταγραφή των ζημιών από τον κρατικό μηχανισμό, εδώ είναι το μαρτύριο για τους πληγέντες…

Η Λαϊκή Συσπείρωση, την Κυριακή 20 του μήνα, αφού εκτίμησε ότι ηυπάρχουσα κατάσταση, μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες σε ολόκληρο το νομό Καρδίτσας, επιβάλλει την λήψη άμεσα όλων των αναγκαίων μέτρων για την έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που έχουν πληγεί, κάλεσε τις δημοτικές αρχές να συνεδριάσουν έκτακτα για την απαραίτητη ολόπλευρη ενημέρωση και για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα κάθε είδους στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών χωρίς καμμιά καθυστέρηση και φυσικά απαίτησης να παρέμβουν οι μηχανισμοί του κεντρικού κράτους.

Η δημοτική αρχή της Καρδίτσας αδιαφόρησε και αρκέστηκε τόσες μέρες τώρα να μας ενημερώνει μέσω facebook. Περίσσεψαν δε οι δηλώσεις συμπόνοιας και οι διαβεβαιώσεις στη ‘’σύσκεψη’’ παρουσία του πρωθυπουργού, αποκλεισμένων των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ότι όλα δούλεψαν ρολόι. Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, το Κέντρο Υγείας Μουζακίου γκρεμίστηκε, εκατοντάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, εκατοντάδες ζουν με συσσίτια,  και αυτοί μας στέλνουν ψυχολόγους…

Αυτός είναι ο ρόλος των κυβερνητικών φερέφωνων: να συγκαλύπτουν τις ευθύνες και να γίνονται αμορτισέρ απορρόφησης των κραδασμών από τις αντιδράσεις του κόσμου.

Ακόμα και σήμερα η δημοτική αρχή Καρδίτσας αρνείται να συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια και τα αιτήματα των δημοτικών συμβούλων και τις ανάγκες των πληγέντων. Πλήρης απαξίωση του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του δήμου.

Καλούμε τον ‘’συνεταιρισμό’’ των τριών παρατάξεων της πλειοψηφίας να σταματήσουν να φυγοδικούν και να καλέσουν αμέσως σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο πρόεδρος της κοινότητας Μουζακίου Αχ. Καταραχιάς για την απώλεια της Ευδοκίας Πλακιά
Επόμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Καρδίτσα κράτα γερά