Ειδήσεις

Λαϊκός αγώνας δρόμου 10 χλμ. και παιδικός αγώνας 500 μέτρων


Ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας, προκηρύσσει λαϊκό αγώνα δρόμου 10 χλμ, και παιδικό αγώνα 500 μέτρων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας) και τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 9 Ιουνίου 2019
​Ώρα διεξαγωγής: 10:30

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
​Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη πανέμορφη τοποθεσία της Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην γενέτειρα του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα και έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, το χωριό Μορφοβούνι Καρδίτσας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ
​Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες, εφόσον έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.
​Οι συµµετέχοντες γνωρίζουν και αντιλαµβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εµπεριέχει η συµµετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζηµιές ή φθορά στην υγεία τους. Κάθε δροµέας συµµετέχει στη διοργάνωση οικειοθελώς και µε δική του ευθύνη. Έχει την πλήρη ευθύνη της συµµετοχής του όσον αφορά σε θέµατα υγείας, φυσικής του κατάστασης και της ικανότητάς του να πάρει μέρος στον αγώνα.
​Η υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συµµετοχής για τους ανήλικους εµπεριέχει και υπεύθυνη δήλωση του γονέα προκειµένου να δοθεί η συναίνεσή του, για τη συµµετοχή στον αγώνα και η ακριβής ηµεροµηνία γέννησης του δρομέα .
​Ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας δεν φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημιάς, κλοπής ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
​Κατά μήκος της διαδρομής η Αστυνομία θα φροντίσει για την ασφάλεια των δρόμων και των αθλητών. Επίσης, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές ποδηλάτες – μοτοσικλετιστές, εθελοντές δρομείς με οχήματα θα στηρίζουν τους δρομείς και θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ότι τυχόν παρουσιαστεί.
​Κατά μήκος της διαδρομής θα ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΕΠΑΘΛΑ- ΔΩΡΑ
​Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια και μπλουζάκια στον τερματισμό. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες, οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες θα σχηματιστούν ανά δεκαετία. Στον αγώνα των 500μ θα δοθούν κύπελλα στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια. Η συμμετοχή στα 500μ θα είναι για παιδιά ως 12 χρονών.
​Στον πρώτο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, στους άλλους δύο μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
​Ατομικές δηλώσεις συμμετοχής για παιδιά δύο (2) ώρες πριν την έναρξη των αγώνων στη Γραμματεία που θα βρίσκεται στην εκκίνηση/τερματισμό. Για τον αγώνα των 10χλμ δεν θα γίνουν εγγραφές πριν την έναρξή τους, λόγω ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία στον Πρόεδρο του ΣΔΚ κ. Βησσάρη Ζησόπουλο (τηλ:6984993437)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
▪ 10.30 π.μ. Ο αγώνας 10 χλμ
▪ 10:45 π.μ. Ο αγώνας 500μ για παιδιά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΔΡΩΝ
▪ 1η έως 19 ετών
▪ 2η 20 έως 29
▪ 3η 30 έως 39
▪ 4η 40 έως 49
▪ 5η 50 έως 59
▪ 6η 60+
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
▪ 1η έως 19 ετών
▪ 2η από 20 έως 39 ετών
▪ 3η 39+
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
​Η συμμετοχή στον αγώνα για τα 10 χλμ κοστίζει 7 ευρώ για όλους. Για τα παιδιά είναι δωρεάν.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ
​Ακυρώσεις συμμετοχών δε γίνονται δεκτές ούτε επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής. Οι τακτοποιημένοι οικονομικά αθλητές που για οποιονδήποτε λόγο δε θα συμμετάσχουν στον αγώνα που δήλωσαν, μπορούν να λάβουν εφόσον το επιθυμούν, ταχυδρομικά και με δική τους επιβάρυνση, το αγωνιστικό πακέτο που τους αναλογεί.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
​Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική.
​Ο Galactico lakeside run original θα πραγματοποιηθεί την ημέρα που έχει οριστεί ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών έχει το δικαίωμα ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας να αποφασίσει την αναβολή ή την ακύρωση του αγώνα.
​Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.
​Ο γονέας – κηδεμόνας μπορεί να παραλάβει τον αριθμό συμμετοχής του παιδιού του, µε την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης). Σε περίπτωση παραλαβής αριθμού από άλλον εκπρόσωπο, απαιτείται εξουσιοδότηση από το γονέα-κηδεμόνα και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης του εκπροσώπου.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
​Οι δρομείς οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών και του προσωπικού της διοργάνωσης.
​Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός και δεν μεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο δρομέα σε καμιά περίπτωση.
​Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από τους διοργανωτές του αγώνα κατά την παραλαβή του αριθμού και οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
​Η πρόσβαση στη διαδρομή του αγώνα, την περιοχή εκκίνησης και τερματισμού δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση σε µη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς (άτομα χωρίς εμφανή έγκυρο αριθμό συμμετοχής).
​Το όριο ολοκλήρωσης του δρόμου 10χλµ. έχει οριστεί στις δύο (2) ώρες από την εκκίνηση του αγώνα (10.30). Το όριο ολοκλήρωσης του δρόμου 500µ. για παιδιά έχει οριστεί στα 15 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα (10:45).
​Όσοι δρομείς δεν καταφέρουν να τερματίσουν μέσα στα ανωτέρω όρια, οφείλουν να ελευθερώσουν τις διαδρομές του αγώνα και σε περίπτωση που επιθυμούν να συνεχίσουν, να αγωνίζονται µε δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή στον αγώνα σημαίνει αποδοχή των παραπάνω όρων.
​Για την ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξουν οι δηλώσεις συμμετοχής, τον τρόπο που θα μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή καθώς και τον τρόπο πληρωμής θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.
​Ελάτε να τρέξουμε και να περάσουμε καλά σε μια υπέροχη διαδρομή λίγο πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Προηγούμενο άρθρο Να ανατραπεί η απαράδεκτη απόφαση της ΟΛΜΕ
Επόμενο άρθρο Λατρευτικές Συνάξεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη