Ειδήσεις

Λευκή Νύχτα στην Καρδίτσα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου


Η πρώτη Λευκή Νύχτα έρχεται στην πόλη της Καρδίτσας και θα είναι γεμάτη εκπτωσεις, μουσικη και street διάθεση.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, συνδιοργανώνει, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και την συνδρομή του Δήμου Καρδίτσας, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως αργά το πρωί, την ΠΡΩΤΗ Λευκή Νύχτα της πόλης.
✔ Amalia & The Architects
Οι Amalia & The Architects σχηματίστηκαν το 2018 με τη συνάντηση της Αμαλίας και του Βασίλη. Το σχήμα ολοκληρώθηκε με την προσθήκη της Αναστασίας στο μπάσο, συμφοιτήτριας του στην Αρχιτεκτονική.  Έως τότε η Αμαλία είχε κυκλοφορήσει δύο σόλο σινγκλ, τα Thieving Star και Ophelia. Το πρώτο τους σινγκλ αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό τον Μήνα.
Στους στίχους της θα βρεις καθημερινές σκέψεις αλλά και προβληματισμούς στις σχέσεις και την ματιά της κοινωνίας σε πράγματα όπως το «φυσιολογικό» και το πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας αυτό.
Νέα, ωραία και γεμάτη ενέργεια έρχεται με την μπάντα της με street mood διάθεση.

✔ Sma rag da
Μεγάλωσε μέχρι τα 8 της στη Μεθώνης, στα Εξάρχεια, και από τα 8 μέχρι τα 18 στα Ψηλαλώνια στην Πάτρα ενώ τα καλοκαίρια τα περνούσε στο χωριό της, στα Τζουμέρκα.
Στο Γυμνάσιο ανακάλυψε τη μουσική και απέκτησε μια αρκετά σφαιρική μουσική παιδεία γιατί έκανε τύμπανα, μαρίμπα, πιάνο, μαντολίνο, παραδοσιακή, βυζαντινή κι ευρωπαϊκή μουσική και κάποια στιγμή στα 14 της, με δώρο την κιθάρα της αδερφής της ξεκίνησε να ανεβάζει κομμάτια της στο YouTube. Κάπως έτσι την ανακάλυψε η Mahayana Records και ξαφνικά έκανε ένα τριετές δισκογραφικό συμβόλαιο και έγινε η 17χρονη από την Πάτρα που μας εξέπληξε όλους.
Πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Queen of the Surreal» στα 17 της το 2013 το οποίο έγινε το μεγάλο mouth talk σε ραδιόφωνα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Έζησε στο Λονδίνο όπου και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Westminster (Commercial Music) και εκεί κυκλοφόρησε το δεύτερο της άλμπουμ «Wisdom Tooth» αλλά και το «Broken Greek EP» μαζί με τον Άγγλο παραγωγό Brodsky, διασκευάζοντας παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια με σύγχρονο ήχο. Ενδιάμεσα έκανε αρκετά singles & covers. «Στρώμα» με τον Στάθη Δράκο / Out of The Blue / Take Your Time / Wisdom Tooth / Speaking of Love / Crowded Place σε remix από τον Kled Mone / Bed Time Stories… κάποια από τα’αγαπημένα μας!
Τον Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε το «If you were a bird», το πρώτο κομμάτι από το επερχόμενο άλμπουμ της με τίτλο «Air Sickness Bag».
Είναι ακτιβίστρια, εργασιομανής, έχει ωραία αισθητική, είναι ειλικρινής και αυθόρμητη με σκέψεις ν’ αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.

Διοργάνωση_
● Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας

Συνδιοργανωτές_
● Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
● Επιμελητήριο Καρδίτσας

Υποστήριξη_
● Δήμος Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Ποιοι εκλέγονται στο νέο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωργικής Μηχανικής