Λόγια Αληθείας – Της Ασημίνας Σκόνδρα, υπ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας


Αυτή η προεκλογική περίοδος, αν και η πλειοψηφία του Λαού δεν την επιθυμούσε, έχει κάποια θετικά στοιχεία. Πιο σημαντικό απ’ όλα είναι, ότι δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ακούσουν τον λόγο και τον αντίλογο, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, όλων των κομμάτων, αλλά κυρίως της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στη Νέα Δημοκρατία, με πρωτοστάτη τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τον κλυδωνισμό της ομαλής πορείας του τόπου. Όχι διότι φοβηθήκαμε τις εκλογές. Αντιθέτως, είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά. Θέλαμε όμως να αποφύγουμε την πόλωση, τον διχασμό και τις ακρότητες, που αυτή την κρίσιμη ώρα δεν ωφελούν τη Χώρα.

Απευθυνόμενη στους συμπολίτες μου, τους καλώ να ακούσουν προσεκτικά τα λεγόμενα αυτών των ημερών. Να σκεφτούν ψύχραιμα και με ρεαλισμό, αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα, που κρύβονται πίσω από τα λόγια όλων των κομμάτων.

Από τη μία πλευρά, η Κυβέρνηση Σαμαρά, όπως είχε υποσχεθεί πριν 2 ½ χρόνια, διαχειρίστηκε προσεκτικά και με αντικειμενικό  τρόπο τα οικονομικά δεδομένα και κράτησε τη Χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή και Νομισματική Ένωση. Ανέκτησε την αξιοπιστία και το κύρος της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους της, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια της σε μία ταραγμένη γειτονιά, που πλήττεται από πολέμους, αιματοχυσίες και πολιτική αστάθεια.

Ήταν το πρώτο από τα τρία βήματα, που είχε στο σχεδιασμό της. Ακολούθησε το δεύτερο. Η σταθεροποίηση της οικονομίας, η εξάλειψη των ελλειμμάτων, η πραγματοποίηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων, η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και έξοδος από το μνημόνιο. Σε αυτό το κομβικό σημείο βρίσκεται η Χώρα σήμερα. Το μνημόνιο τελειώνει και καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε το τρίτο βήμα. Να προχωρήσουμε μπροστά, με την ουσιαστική ανακούφιση των πολιτών από φορολογικά βάρη, την παροχή ρευστότητας και ανάπτυξης της εγχώριας αγοράς, την αναχαίτιση της ανεργίας, την παραγωγή νέου πλούτου.

Επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται, τα δύο πρώτα βήματα όντως έγιναν με πολλές θυσίες των πολιτών, με πόνο και με αδικίες, λόγω της οριζόντιας φύσης των μέτρων. Έγιναν περικοπές και υπήρξε αυξημένη φορολογία, για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Χώρα μας.  Αυτή η πολιτική που ακολουθήθηκε όμως, δεν ήταν επιλογή μας, αλλά αναγκαιότητα για την επιβίωση της πατρίδας μας.

Τώρα όμως, που επετεύχθησαν οι στόχοι αυτοί, όλα αυτά τελείωσαν. Και μάλιστα ενάμιση χρόνο νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπαν οι πιστωτές μας. Προχωράμε μπροστά. Τα πρώτα θετικά δείγματα ήδη φάνηκαν, και έπονται τα περισσότερα και τα καλύτερα. Αλλά με σχέδιο, προσεκτικά, με οδικό χάρτη, μεθοδικά.

Για να ξεκινήσει το τρίτο βήμα, χρειαζόμαστε ομαλό πολιτικό περιβάλλον, σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα, ομόνοια και κοινωνική σύμπνοια. Χρειαζόμαστε αλήθειες και να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Να αποφύγουμε το ψέμα, τη πλάνη, τις ανυπόστατες υποσχέσεις και τα πειράματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας υπ. Βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Περί τελέσεως των ιερών Μυστηρίων Γάμου και Βαπτίσεως και των ιερών μνημοσύνων