Ειδήσεις

Λ. Αυγενάκης από την Καρδίτσα: Η ΝΔ μόνη ελπίδα για την ανάταξη της χώρας


Την δέσμευση ότι η ΝΔ θα προτάξει ένα διαφορετικό αναπτυξιακό αφήγημα για τη χώρα, το οποίο θα τη βγάλει από την κρίση, επανέλαβε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της διευρυμένης σύσκεψης στελεχών της ΝΟΔΕ Καρδίτσας το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της ΝΔ: «Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. Θα έρθει μέσα από μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρίες, οι οποίες θα επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους και θα μπορούν να διεκδικούν θέση στις παγκόσμιες αγορές και όχι μόνο στην εγχώρια αγορά. Το συνολικό μας σχέδιο έχει στον πυρήνα του την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Μέσα από ένα πλαίσιο μείωσης φορολογικών συντελεστών, επανεξέτασης του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και μιας συνολικής απλοποίησης για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Αυτό σε συνδυασμό με πολιτική σταθερότητα και μια Κυβέρνηση, η οποία θα είναι φιλική προς τις επενδύσεις, μπορεί πραγματικά να απογειώσει την ελληνική οικονομία.».

 

Εκλογές και ψηφοδέλτια

Νωρίτερα προηγήθηκε συνέντευξη τύπου όπου, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε και πάλι ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη για τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

«Ζητάμε εκλογές γιατί αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος. Βλέπουμε μόνο το καλό της χώρας, Αυτή η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να αγοράζει χρόνο. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση τόσο πιο γρήγορα η χώρα θα αρχίσει να δουλεύει. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό, τι αφορά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως: «Είναι δεσμευτική η συμμετοχή όλων των ενεργεία βουλευτών, εφόσον το επιθυμούν, και από εκεί και πέρα αξιολογείται όλο το ψηφοδέλτιο από το μηδέν. Κανένας δεν δίνει το πράσινο φως για τους υποψηφίους εκτός από τον Πρόεδρο του κόμματος».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και για τις εκλογές και για τα πάντα. Ασχολούμαστε με όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις».

Επιπλέον επεσήμανε ότι «το κόμμα μας βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση. Συνεχίζουμε να ενεργοποιούμε τα κομματικά κύτταρα σε όλη την επικράτεια. Για εμάς νίκη δεν είναι μια επικράτηση στις εκλογές. Νίκη για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Αποτελεί την μόνη ελπίδα για την ανάταξη της χώρας και την οριστική έξοδό της από την κρίση και την επιτροπεία. Οι αρχές μας, οι αξίες μας και οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού μας προγράμματος είναι σαφείς και – πλέον – γνωστοί και οι πολίτες μας εμπιστεύονται.»

Για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σχετικά με τα δύο χρόνια της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Κατέρρευσε το σύνθημα περί τάχα αριστεράς. Η διαφθορά έχει μπει στο πετσί τους. Είναι μια ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος τη Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βερολίνο όπου θα βρεθεί θα καταθέσει την πρόταση εξόδου από την κρίση. Σήμερα η Ν.Δ. προηγείται 15 μονάδες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται επίσης ως καταλληλότερος πρωθυπουργός. Θα δώσουμε μάχη. Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το στοίχημα».

 

Αγροτικός τομέας

Ερωτηθείς ο κ. Αυγενάκης για την πολιτική της Ν.Δ. σε ό, τι αφορά τον αγροτικό τομέα υπογράμμισε τα ακόλουθα: «Για τον αγροτικό τομέα η Ν.Δ. έχει 9 συγκεκριμένες προτάσεις. Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε μια Συμφωνία Αλήθειας και με τον πολύπαθο αγροτόκοσμο. Επενδύουμε στον αγροτικό κόσμο. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με ευχολόγια αλλά με επενδύσεις».

 

Ο κ. Τσιάρας

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας ανέφερε τα παρακάτω: «Εδώ και ένα χρόνο η Ν.Δ. έχει αλλάξει σελίδα. Είμαστε σε μια προσπάθεια όπου όλοι μας επιχειρούμε μια συνεχή επικοινωνία με τον κόσμο χτίζοντας την Συμφωνία Αλήθειας. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αφήσει το λαϊκισμό και λέγοντας την αλήθεια να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να βγει η χώρα από την κρίση. Η Ν.Δ. έρχεται και είναι η μοναδική ουσιαστική πολιτική πρόταση της επόμενης μέρας. Η επικοινωνία αυτή αναδεικνύει την ανάγκη της άμεσης πολιτικής αλλαγής».


Ο κ. Τσιούκης

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Λάμπρος Τσιούκης στον πρόλογό του πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη για την ουσιαστική αυτή διήμερη επίσκεψή του στην Καρδίτσα, ενώ τον χαρακτήρισε «μαχητή». Παράλληλα αναφέρθηκε στην ετήσια χοροεσπερίδα που έγινε το προηγούμενο βράδυ (την Παρασκευή) και η οποία σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην Καλαμπάκα