Μάγεψαν την Ε. Σβορώνου οι μικροί πράσινοι ντετέκτιβ του 10ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας


Τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά μια συγγραφέα με πολύ μεγάλη δράση στον τομέα της οικολογίας είχαν τα παιδιά των μικρών τάξεων του 10ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας.

Η συγγραφέας και υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της wwfΕλλάς Ελένη Σβορώνου μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από το Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας Κο Βασίλη Μηλίτση, το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και φυσικά τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. , ανταποκρίθηκε άμεσα και την Παρασκευή 30 Μαΐου με μεγάλη χαρά επισκέφθηκε την πόλη μας.

Το πρώτο ραντεβού μας δόθηκε κάτω από το Δημαρχείο όπου από τον καλό συνάδελφο Κύριο Γιάννη Παπακυρίτση παραλάβαμε ένα κοινόχρηστο ποδήλατο με το οποίο η συγγραφέας έκανε μια μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια πήγε στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση», όπου την περίμεναν τα παιδιά της Α΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, με το δάσκαλό τους Κύριο Βάϊο Μπούτα.

Τα παιδιά με τους μεγενθυτικούς φακούς στα χέρια, με φακούς νύχτα, κουτιά κ.α., ως μικροί πράσινοι ντετέκτιβ, ανακάλυψαν το κρυμμένο πάντα, έμαθαν για τη wwfκαι το έργο της, μίλησαν για ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση και με διάφορα αντικείμενα που συνέλεξαν από το πάρκο έφτιαξαν δύο υπέροχα πράσινα κολλάζ.

Στη συνέχεια η Ελένη Σβορώνου επισκέφτηκε το 10ο Δημοτικό Σχολείο κι εκεί με τα υπόλοιπα παιδιά της Α΄ & Β΄ τάξης, μίλησαν για είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, μιμήθηκαν φωνές και περπατήματα ζώων, έπαιξαν παιχνίδια, ζωγράφισαν και είδαν όμορφα βιντεάκια από τη ζωή διαφόρων ζώων.

Η Ελένη Σβορώνου έμεινε ενθουσιασμένη από το πάθος των παιδιών, το ενδιαφέρον τους, αλλά και από την πόλη γενικότερα και μας υποσχέθηκε ότι θα μας επισκεφτεί και πάλι την επόμενη σχολική χρονιά για νέες δράσεις.

Τέλος μας προέτρεψε όλους, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφτούμε τη σελίδα www.kalyterizoi.grκαι να παίρνουμε μέρος στις εβδομαδιαίες αποστολές της.

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών φτάνουν πλέον στο τέλος τους, καθώς από τις 16 Ιουνίου με το κλείσιμο των σχολείων θα ξεκινήσει η 3η καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας σε 8 από τις 11 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Κοινοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου (λειτουργεί κάθε Τρίτη 7-9 το απόγευμα σε αίθουσα του παλιού Δημαρχείου, με εθελοντική εργασία νέων του χωριού) και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα πραγματοποιηθεί η δράση «Μυστήριο στο Χόγκουαρτς», ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για  παιδιά δημοτικού, από το νέο πρόγραμμα των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ., που θ’ αρχίσει να τρέχει το Φθινόπωρο «Φτου και βγαίνω, στη βιβλιοθήκη μου πηγαίνω».

Προηγούμενο άρθρο Τοποθέτηση αγροτικού ιατρού στα Γεφύρια ζητά η Α. Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Δήλωση Μακρή για την αποδοτικότητα των Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ