Μάγεψε η πανεπιστημιακή χορωδία της ΝΙΣ στη χριστουγεννιάτικη συναυλία


 Μια από τις καλύτερες Χορωδίες του Κόσμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Καρδιτσιώτες την περασμένη Κυριακή στις 11:30 πμ, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

 Μέσα στην κατάμεστη Αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου από πλήθος κόσμου οι φιλόμουσοι Καρδιτσιώτες απόλαυσαν μια πανδαισία τόσο από επίκαιρους Εκκλησιαστικούς Ύμνους, όσο και  τραγούδια από όλο τον Κόσμο.

  Εμφανίστηκε η περίφημη Μικτή Πανεπιστημιακή Χορωδία της NIS (Σερβία) υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Νις  Susanna Kostic, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας καθηλώνοντας το κοινό που αποθέωσε κυριολεκτικά Μαέστρο και εκτελεστές. Το πρόγραμμα  άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη που ερμήνευσε με έξοχο τρόπο  επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους ύμνους της Εκκλησίας μας.

Βυζάντιο και Δύση, Βαλκάνια και Λατινική Αμερική  συνυπήρξαν σε μία μοναδική συναυλία που  ικανοποίησε και τον πλέον απαιτητικό ακροατή. Επί δύο ώρες το κοινό καθηλώθηκε χειροκροτώντας θερμά μια από τις καλύτερες Χορωδίες που πέρασαν από την Καρδίτσα.

Σε όλες τις αναπτυγμένες πολιτισμικά και μουσικά χώρες και πόλεις τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι ταυτισμένες με εορταστικές συναυλίες.

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης στην ενδέκατη εκδήλωση προσέφεραν στους Καρδιτσιώτες μια σπάνια ομορφιάς συναυλία κρατώντας τη μουσική παράδοση της Καρδίτσας που ήταν πάντα συνδεδεμένη με την κλασική χορωδιακή συναυλία, όπως σε πολλές άλλες πόλεις του κόσμου τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΒΛΑΧΟΣ  monotiki – NEW HOUSE Γιάννης Κυρίτσης – TOYOTA Ντενίσης – HOTEL KIERION – Μπουτίκ Λουλουδιών Παπαγεωργίου – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ –  Restaurant ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Προηγούμενο άρθρο Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Έβαλε τέρμα στη ζωή της 42χρονη Καρδιτσιώτισσα