Μάγεψε παιδιά & εκπαιδευτικούς η Μαρία Αγγελίδου και οι Ιστορίες της!


Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε ο Απρίλιος για τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας. Αιτία η επίσκεψη της γνωστής μεταφράστριας και συγγραφέα Μαρίας Αγγελίδου.

Με ένα Δημοτικό ποδήλατο και πολύ όρεξη επισκέφτηκε την παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος Καρδιτσομάγουλας του Δ.Ο.Π.Α.Κ., καλεσμένη της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Καρδιτσομάγουλας Κυρίας Γεωργίας Παλαπέλα και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.

Μίλησε στα παιδιά για τον πόλεμο στα αρχαία χρόνια, πως γίνονταν οι μάχες, πόσο ζύγιζε ο εξοπλισμός των στρατιωτών, τις πολεμικές κραυγές και στη συνέχεια δέχτηκε και απάντησε με χαρά και διάθεση, τις πολλές ερωτήσεις των παιδιών και στο τέλος τις χάρισαν όμορφες δημιουργίες τους βγαλμένες μέσα από τα βιβλία της.

Επίσης επισκέφτηκε την παιδική βιβλιοθήκη Παυσιλύπου του Δ.Ο.Π.Α.Κ, όπου υπόγραψε βιβλία της και μίλησε με παιδιά και γονείς για τη συγγραφή αλλά και τη μετάφραση των βιβλίων.

Η επίσκεψή της ολοκληρώθηκε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, καλεσμένη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού, όπου μίλησε, επίσης για τον πόλεμο, με τη βοήθεια παιδιών έκανε αναπαράσταση της μάχης, τους έμαθε τις πολεμικές κραυγές των αρχαίων Ελλήνων της Αθήνας, της Σπάρτης και των Μακεδόνων. Τα παιδιά επίσης τις έκαναν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που την εντυπωσίασαν.

Η μεταφράστρια και συγγραφέα αποκάλυψε στα παιδιά πιο ήταν το πρώτο βιβλίο που έγραψε, πιο το αγαπημένο της και το καλύτερο βιβλίο που έχει μεταφράσει. Η ίδια έμεινε εντυπωσιασμένη τόσο από την πόλη (ειδική εντύπωση της έκαναν τα Δημοτικά Ποδήλατα και το συντριβάνι με τους συμβολισμούς του), όσο και από τις παιδικές βιβλιοθήκες και το έργο τους στα 30 χρόνια λειτουργίας τους.

Εμείς από την πλευρά των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» και την υπεύθυνη προώθησης παιδικού βιβλίου Κυρία Νατάσα Μελά, για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης της κυρίας Αγγελίδου, αλλά και για το υλικό που μας έστειλαν, όπως επίσης και τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καρδιτσομάγουλας Κυρία Γεωργία Παλαπέλα και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, αλλά και το σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας που κάλυψαν τα έξοδα φιλοξενίας της. Τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν τη χαρά τόσο σε εμάς, όσο και στα παιδιά, να γνωρίζουμε αξιόλογους ανθρώπους του παιδικού βιβλίου και το έργο τους!

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Ο «Δρόμος Ανατροπής» για την ΠΝΠ στη συνεδρίαση του Π.Σ. Θεσσαλίας