Ειδήσεις

Μάθημα τοπικής Ιστορίας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας


Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 6ου Δημ. Σχ. Καρδίτσας τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροματίου «Ο Καραϊσκάκης», κύριο Γιώτη Δημήτριο. Ο μελετητής της τοπικής ιστορίας και υπεύθυνος του μουσείου Γ. Καραϊσκάκη, που καθημερινά επισκέπτονται μαθητές από όλες τις γωνιές της χώρας, ανταποκρίθηκε  με προθυμία στη σχετική πρόσκληση των εκπαιδευτικών του σχολείου να ξεδιπλώσει με τα διαθέσιμα στοιχεία και με την αφήγησή του περισσότερο ή λιγότερο γνωστές πτυχές της προσωπικότητας του συντοπίτη μας ήρωα.

Την ίδια στιγμή βέβαια έγινε λόγος για το ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων στην Επανάσταση, η οποία, στη συνείδηση του Καραϊσκάκη, δεν είχε τελειώσει με ένα ελεύθερο  ελληνικό κράτος περιορισμένο στην Πελοπόννησο. Εντύπωση προκάλεσε στους συμμετέχοντες μαθητές η παρουσία της Μαριώς, που, φορώντας αντρικά ρούχα και πάνοπλη, υπήρξε η σκιά του γενναίου πολεμιστή καθώς και το γεγονός ότι δεν ήταν λίγες οι γυναίκες που την ίδια περίοδο ζώστηκαν τα όπλα αγωνιζόμενες για την ανεξαρτησία της χώρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, που υλοποιούν οι μαθητές των δυο τμημάτων της ΣΤ τάξης με τους εκπαιδευτικούς τους Παπαγεωργίου Κωνσταντίνο και Βόγια Βασιλική και συντονίστρια την εκπαιδευτικό μουσικής Κοζιού Σόνια. Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Με αφορμή την επανάσταση του ’21. Και μετά τι; Οι Θεσσαλοί κολίγοι και οι αγώνες τους». Το πλαίσιο έχει τεθεί. Έπεται συνέχεια.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δ. Μουζακίου