Μέλος της Επιτροπής της Ν.Δ. για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ορίστηκε ο κ. Σ. Ταλιαδούρος


Στην Επιτροπή της Ν.Δ. για την Αναθεώρηση του Συντάγματος συμμετέχει ο Βουλευτής Καρδίτσας και  πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. και Πρωθυπουργού, κ. Α. Σαμαρά.

Στην Επιτροπή επεξεργασίας προτάσεων για την Αναθεώρηση του Συντάγματος που συγκροτήθηκε με απόφαση του Α. Σαμαρά συμμετέχουν εκτός του κ. Σ. Ταλιαδούρου και άλλοι 10 Βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, που ορίστηκε και Πρόεδρος της επιτροπής, και οι κ.κ. Ε. Στυλιανίδης, Κ. Τζαβάρας, Ν. Παναγιωτόπουλος, Α. Νεράτζης, Κ. Κουτσογιανακόπουλος.

Στην πρώτη συνάντηση των μελών της επιτροπής που έγινε την Πέμπτη, 13.11.2014, στις 18:00, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη Βουλή, παρέστη και ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι το Σύνταγμά μας έχει πια διανύσει σχεδόν σαράντα χρόνια ζωής και σήμερα, μετά από την κρίση των τελευταίων ετών, που την αφήνουμε πια πίσω μας, αλλά και μετά τη πλούσια συνταγματική εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών, ξέρουμε πια τι πρέπει να αλλάξει και παίρνουμε την πρωτοβουλία της τέταρτης, απολύτως αναγκαίας, αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας.

Ο κ. Ταλιαδούρος στο πλαίσιο της εκπόνησης της πρότασης της ΝΔ για την αναθεώρηση περίπου 25 Συνταγματικών διατάξεων μεταξύ των οποίων και αυτή για τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας θα επεξεργαστεί τομείς που αφορούν θέματα παιδείας (άρθρο 16), πνευματικής ιδιοκτησίας (άρθρο 17), δικαιώματος κατοχύρωσης στην προσωρινή δικαστική προστασία (άρθρο 20), εμπέδωσης κοινωνικής συνοχής (άρθρο 22), και προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων (άρθρο 24 του Συντάγματος).

Ο κ. Ταλιαδούρος μετά τον ορισμό του στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι τεράστια τιμή και ευθύνη για μένα να είμαι ένας από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. Στην κορυφαία αυτή διαδικασία αλλαγής του καταστατικού χάρτη της χώρας θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την κατάθεση της τελικής πρότασης για τις αναθεωρητέες διατάξεις, προκειμένου να ξεκινήσει, και τυπικά, η διαδικασία αναθεώρησης, για ένα μεταρρυθμιστικό σύγχρονο, καινοτόμο Σύνταγμα.

Το Σύνταγμα του 1975 είναι το μακροβιότερο της ελληνικής συνταγματικής μας ιστορίας, είναι ένα από τα πληρέστερα και πιο σύγχρονα της Ευρώπης και το πιο προοδευτικό που γνώρισε η πατρίδα μας. Οι τρεις Αναθεωρήσεις που ακολούθησαν δεν άλλαξαν τον πυρήνα του. Σήμερα που οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, πρωτίστως της ελληνικής κοινωνίας αλλά και του ευρωπαϊκού και διεθνούς περιβάλλοντος οφείλουμε να προβούμε σε ορισμένες συνταγματικές αλλαγές ώστε να ανταπεξέλθουμε ως κράτος στις αυξημένες προκλήσεις και ανάγκες των πολιτών.»

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Θάνος Σκάρλος: «Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται»