Ειδήσεις

ΜέΡΑ25 Καρδίτσας: Η δημόσια υγεία θύμα του αυταρχισμού της κυβέρνησης


Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι με πρόσχημα την προστασία της δημόσια υγείας βρίσκει την ευκαιρία να εφαρμόσει τα πιο αδίστακτα κατασταλτικά μέτρα προκειμένου να εδραιώσει τον αυταρχισμό της. Αυτή τη φορά θύματα της κυβερνητικής αυθαιρεσίας ήταν ένα ζευγάρι νέων στη πλατεία Λάππα της Καρδίτσας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις, πιστές στο “δόγμα” Χρυσοχοΐδη περί νόμου και τάξης, δε δίστασαν να μετατρέψουν τα μέτρα ελέγχου για τη μετακίνηση των πολιτών σε “μέτρα κατά της ελευθερίας των πολιτών.”
Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση θεωρεί ύψιστο κίνδυνο για την μετάδοση της πανδημίας τη στάση για ξεκούραση δύο νέων ανθρώπων σε μια άδεια πλατεία και όχι τον συνωστισμό των εργαζόμενων στα ΜΜΜ. Κι αυτό προστίθεται σε άλλα δύο περιστατικά που αφορούν την Καρδίτσα. Αφενός στην κλήση του προέδρου και του γραμματέα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) από τον εισαγγελέα για να «δώσουν εξηγήσεις» σχετικά με την ανακοίνωσή της στις 10 Νοεμβρίου.
Σε μια ανακοίνωση που αναδείκνυε τις τραγικές ελλείψεις των δομών υγείας στο νομό, εκείνοι στάθηκαν στην αναφορά για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το γιορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του πολυτεχνείου και αφετέρου στις κλήσεις σε απολογία που έχουν δεχτεί τουλάχιστον
τρεις ανθρώπους που συμμετέχουν στο «Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία» επειδή έχουν δηλώσει στο facebook ότι θα κατέβουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Τους διαμηνύουμε όμως ότι όσο και αν προσπαθήσουν, δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν τους πραγματικούς θεματοφύλακες της ελευθερίας μας, τους ίδιους τους πολίτες, που χάρη στις δικές τους πρωτοβουλίες κατάφεραν να βγει στη δημοσιότητα τα περιστατικό της αναίσχυντης αστυνομικής βίας.
Το ΜέΡΑ25 έχει επίγνωση ότι γεγονότα σαν και αυτά δεν είναι τυχαία αλλά σαφώς μεθοδευμένα ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μιας εξέγερσης που τόσο πολύ κάποιοι θέλουν να θάψουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Παράλληλα όμως διαμηνύουμε ότι θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, μαζί με τους πολίτες ενάντια σε τέτοιες πρακτικές που στόχο έχουν να γυρίσουν τη πατρίδα μας πίσω στις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας μας και καλούμε τους πολίτες να βρίσκονται διαρκώς σε επαγρύπνηση.

Προηγούμενο άρθρο Σεισμός 3,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ερωτηματικά για τις συνθήκες σύλληψης μιας 22χρονης στην πλατεία Λάππα