«Μέρες ραδιοφώνου» – 2ο Φεστιβάλ Ρετρό στην Καρδίτσα


Οι «Μέρες Ραδιοφώνου» επιστρέφουν στην Καρδίτσα για δεύτερη φορά στις 27 με 29 Νοεμβρίου 2015. Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ ρετρό με κύριο θεματικό άξονα το α’ μισό του 20ου αιώνα που αγκαλιάζει όλες τις τέχνες, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αποτελεί το μοναδικό στο είδος του σε πόλη της επαρχίας. Ξεκίνησε πέρυσι με  πρωτοβουλία μιας ομάδας καλλιτεχνών της Καρδίτσας ως ένα φεστιβαλικό διήμερο στο Πάρκο Παυσίλυπο, φιλοξενώντας καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Φέτος το φεστιβάλ θα είναι τριήμερο, με πρόγραμμα ακόμα πλουσιότερο. Συνδιοργανώνεται από την ομάδα «Μέρες Ραδιοφώνου» και την Παυσίλυπο Α.Ε., με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλα δρώμενα με αναφορά σε όλες τις τέχνες, καθώς και δυο εκθέσεις – η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας στη Δημοτική Αγορά της πόλης με τίτλο «Καρδίτσα: Κλικ στη Μνήμη» και η δεύτερη στη Δημοτική Πινακοθήκη με χαρακτικά της Λέλας Πασχάλη και τίτλο «Τα Πλανόδια Επαγγέλματα της Παλιάς Αθήνας». Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης τρεις συναυλίες: την Παρασκευή 27/11 παρουσιάζει τους Jazz Noir, το Σάββατο 28/11 το μαέστρο Δαυίδ Ναχμία με την Αναστασία Σπύρου, την Έλενα Γκατζά και τη Ζέτα Ξαφάκη σε παλιά ελαφρά τραγούδια και την Κυριακή 29/11 τον Αδάμ Τσαρούχη και το Μάνο Αθανασιάδη σε πρόγραμμα jazz & retro.

Βασική πεποίθηση της οργανωτικής επιτροπής είναι ότι, ειδικά σε περιόδους πολύπλευρης κρίσης, η Τέχνη είναι αναγκαίο να βρίσκεται στο προσκήνιο καθώς φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, τους παρέχει πνευματικό και ψυχικό καταφύγιο και μπορεί να καταστεί για εκείνους πηγή έμπνευσης και δύναμης. Το 2ο φεστιβάλ ρετρό υπόσχεται να «ταξιδέψει» τους επισκέπτες του σε άλλες εποχές, γεμάτες γνήσιο συναίσθημα που σπανίζει στις μέρες μας, να ξυπνήσει όμορφες μνήμες και να ζωντανέψει εικόνες από μέρες που το αναψυκτήριο του Παυσιλύπου και ολόκληρο το πάρκο έσφυζε από ζωή, χορό, κέφι και τραγούδι. Φορείς, δομές, πολιτιστικοί σύλλογοι και καλλιτέχνες τόσο από Καρδίτσα όσο και από άλλες πόλεις θα δώσουν το παρόν σε ένα φεστιβαλικό τριήμερο που έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε έναν ακόμα πολιτιστικό θεσμό – σημείο αναφοράς για την πόλη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αντίθετος στη φορολόγηση του κρασιού ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
Επόμενο άρθρο 5ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου