Μέσω του «Εξοικονομώ» η μετεστέγαση του Δημαρχείου Καρδίτσας


Μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» φιλοδοξεί η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τη μετεστέγαση του Δημαρχείου στο πρώην 1ο Γενικό Λύκειο.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος κατά την αποψινή (Πέμπτη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και μετά από σχετική ερώτηση του κ. Ευ. Λέμα, ο στόχος είναι το ερχόμενο φθινόπωρο που θα ανοίξει το ΕΣΠΑ και με τα χρήματα του «Εξοικονομώ» να προχωρήσει η μελέτη και να μπει το έργο σε δρόμο υλοποίησης. Τα υπόλοιπα χρήματα που θα χρειαστούν θα καλυφθούν από τη ΣΑΤΑ του Δήμου.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που σήμερα κρίνεται τουλάχιστον ανεπαρκής ώστε να χωρέσει και τους πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις, θα είναι στη θέση που είναι σήμερα το αμφιθέατρο του σχολείου.

Ο κ. Λέμας έθεσε και το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου που από το 2004 έχει βαλτώσει. Ο κ. Αλεξάκος τόνισε πως υπήρχε μία κόντρα ανάμεσα στην υπηρεσία και τον ανάδοχο που είχε σαν αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς καθυστερήσεις. Έγιναν, όπως εξήγησε στη συνέχεια, κοινές συσκέψεις, ωστόσο ούτε ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από τους ρυθμούς εργασιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Βάϊος Βαρελάς ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το λόγο που δεν είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου όλες οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης. Ο δήμαρχος δήλωσε πως θα αναρτηθούν κανονικά.

Σε ερώτηση του κ. Βασίλη Κρανιά σχετικά με τους Παιδικούς Σταθμούς, τα τροφεία και το προσωπικό, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γεννάδιος απάντησε πως θα προσληφθούν 4 άτομα από το ΕΣΠΑ, ενώ σε σχέση με τα τροφεία δεν υπάρξει καμία μεταβολή. Παράλληλα, γίνεται ένας σχεδιασμός ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει και Βρεφικός Σταθμός.

Προηγούμενο άρθρο Ποντίκια… όργωσαν τα πεπόνια της Αγ. Τριάδας - Σε απόγνωση οι παραγωγοί
Επόμενο άρθρο Απεβίωσε ο Σωκράτης Κρομμύδας