Ειδήσεις

Μέτρα προστασίας των ρομά ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας


Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κατόπιν ενημέρωσης που είχε για την παρουσία κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα, μια συνοικία στην οποία διαμένει πληθυσμός Ρομά, απέστειλε την Παρασκευή 10/04/2020 έγγραφο προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ Νίκο Χαρδαλιά, προς τον επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για τον κορωνοϊό κ. Σωτήρη Τσιόδρα και προς τον ΕΟΔΥ όπου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, ο νομός μας, χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα έως σήμερα, είναι όμορος με το νομό Λάρισας και στην επικράτειά του υπάρχουν δυο μεγάλοι οικισμοί Ρομά, ένας στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων στα όρια της πόλης και ο άλλος στη θέση Μαύρικα του Δήμου Καρδίτσας επίσης στα όρια της πόλης της Καρδίτσας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μεταξύ των πληθυσμών Ρομά υπάρχουν σε καθημερινή βάση κοινωνικές επαφές, συγχρωτισμός και ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης, ζητούμε την παρέμβαση του ΕΟΔΥ για να συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένες περιοχές της Π.Ε. Καρδίτσας στον σχεδιασμό σας για δειγματοληπτικούς ελέγχους και οποιαδήποτε άλλα αναγκαία μέτρα κρίνετε πως πρέπει να ληφθούν για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας όλων των κατοίκων του νομού μας.»

Ο ΙΣΚ παρακαλεί όλους τους πολίτες να ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες !!! Δεν εφησυχαζουμε! Τηρουμε τα μετρα! Μενουμε σπιτι!

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού ενόψει των εορτών του Πάσχα
Επόμενο άρθρο Καθαρίστηκε το αποστραγγιστικό δίκτυο στην Τ.Κ. Προδρόμου