Μήνυμα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την 25η Μαρτίου


 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Κατσαβριά-Σιωροπούλου, Σπ. Λάππας και Νίκος Μιχαλάκης σε μήνυμά τους για την επέτειο της 25ης Μαρτίου αναφέρουν τα εξής:

« Η σημερινή  επέτειος  υπενθυμίζει  σε όλους μας ότι η Ελλάδα έχει ιστορία, έχει ιστορική μνήμη και παραδόσεις  αγώνα για «λευτεριά και προκοπή» που  έφτασαν γραπτά, αλλά και προφορικά μέχρι σήμερα στο λαό και σηματοδοτούν την πορεία του.

Τη σημερινή μέρα αποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή και μνήμη στους αγωνιστές του 1821 που με τους αγώνες και τις θυσίες τους κατάφεραν να κερδίσουν την εθνική ανεξαρτησία τους, την ελευθερία και τη Δημοκρατία, εμπνέοντας ταυτόχρονα και άλλους λαούς της Ευρώπης να πράξουν το ίδιο.        Ο Ελληνικός λαός παίρνοντας τότε τις τύχες του στα χέρια του κατάφερε να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης και να επιβάλλει  τη θέλησή του  καταξιώνοντας διαχρονικά τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του πολιτισμού και προκαλώντας την ανάδειξη ενός ισχυρού φιλελληνικού ρεύματος στην Ευρώπη.  Επικαιροποιώντας  το μήνυμα του λαϊκού αγώνα του ΄21 στη σημερινή συγκυρία που προσπαθούμε να βγούμε από την κρίση ας έχουμε πάντα στο νου μας αυτό που μας λένε οι επαναστάτες του παρελθόντος ότι οι λαοί μπορούν να χαράσσουν την ιστορία κόντρα στις επιταγές των ισχυρών διεκδικώντας μια ζωή σ΄ έναν κόσμο ισότητας , αδελφότητας και ελευθερίας.

Για πολλοστή φορά στην Ιστορία, τον μονόδρομο  των καταστροφικών  πολιτικών τον έχει  φράξει η βούληση του λαού που πήρε  την τύχη του στα χέρια του κι αρνήθηκε   προδιαγεγραμμένες μοίρες, καταστροφικές πορείες κι αδιέξοδα. Η  προσπάθεια που γίνεται σήμερα από την  νέα ελληνική κυβέρνηση  αποτελεί σύμβολο ελπίδας για όλη την Ευρώπη και για τους λαούς της που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας».

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα για την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Με λαμπρότητα και συγκίνηση η σχολική γιορτή στο 1ο Λύκειο