Ειδήσεις

Μήνυμα–κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για τη σύσταση Δήμου Λίμνης Σμοκόβου


Στη φετινή θρησκευτική γιορτή των Αγίων Θεοφανείων του Σωτήρος Χριστού, που θα γίνεις τη λίμνη ,ας, τη λίμνη Σμοκόβου, η προσέλευση όλων μας, όλων των κατοίκων των δώδεκα παραλιμνίων χωριών (Ασημοχώρι-Αχλαδιά-Ανάβτα-Λουτρό-Κέδρος-Θραψίμι-Βαθύλακκος-Λουτροπηγή-Αηδονοχώρι-Ρεντίνβα-Κτημένη) για το ευλαβικό προσκύνημα στο Χριστό μας, θα αποτελέσει και την εναρκτήρια ημέρα του μαζικού αγώνα μας για τη σύσταση του δικούς μας Δήμου, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Η σύσταση αυτή του νέου Δήμου στην περιφέρεια της Καρδίτσας αποτελεί πάγιο αίτημα μας πολλών χρόνων. Γιατί θέλουμε, μπορούμε και πρέπει να αυτοδιοικηθούμε. Θέλουμε να δουλέψουμε στο δικό μας και για το δικό μας σπίτι, με τις δικές μας συνήθειες και τη δική μας νοοτροπία. Θέλουμε και μπορούμε να αναπτυχθούμε αξιοποιώντας την ιδιαιτερότητα της λίμνης μας και ολόκληρης της ημιορεινής και ορεινής περιοχής μας.

Με την ειρηνική αυτή συγκέντρωσή μας στέλνουμε μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς της κεντρικής εξουσίας και της περιφέρειας μας και ζητούμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας για την ίδρυση νέου Δήμου, που θα αποτελέσει το μοχλό συγκράτησης του πληθυσμιακού στοιχείου στον τόπο μας, αλά και το μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας, κατά το παράδειγμα και το πρότυπο του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα.

Απευθυνόμαστε ανοιχτά προς τους βουλευτές μας και τους ζητούμε να πάρουν σαφή και δημόσια θέση για την ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματός μας που θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη και του δικού μας τόπου. Απευθυνόμαστε στον Αντιπεριφερειάρχη μας, να υιοθετήσει και να προωθήσει το αίτημά μας προς την κεντρική εξουσία ως ο κατ εξοχήν αρμόδιος τοπικός παράγων προς τούτο. Απευθυνόμαστε προς το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σοφάδων  και ζητούμε την κατανόησή τους.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε όλοι μας σαν μια γροθιά και είμαστε βέβαιοι ότι και με τη βοήθεια των αρμόδιων παραγόντων, τώρα με τη μεταρρύθμιση του Καλλικρατικού μοντέλου, θα πετύχουμε το σκοπό μας για τη σύσταση του Δήμου μας, του Δήμου Λίμνης Σμοκόβου.

Ένα βροντερό παρών καλούμαστε να δώσουμε όλοι μας την 6η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.30π.μ. στο φράγμα της λίμνης που θα γίνει η ρίψη του σταυρού.

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας στους Αργιθεάτες για την τελετή του αγιασμού υδάτων
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 53χρονος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών