Μήνυμα Κόκκαλη για την 28η Οκτωβρίου


Η 28η Οκτωβρίου 1940, αποτελεί σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και κατέχει περίοπτη θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης, για το σθένος και τη δύναμη ψυχής, που επέδειξε ο ελληνισμός ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.

Η γενιά του ’40, μια από τις δυναμικότερες γενιές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έδωσε σκληρές μάχες για αξίες και ιδανικά και δίδαξε έμπρακτα τη σημασία των όρων της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.

Σήμερα, το μήνυμα της επετείου είναι, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ .Το σθένος και η αποφασιστικότητα, που έδειξε η γενιά ηρώων του 40 ,καθώς και η σύμπνοια και η αλληλεγγύη, που δείχνουμε οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές , κάνοντας το ακατόρθωτο, δυνατό πρέπει να αποτελέσουν οδηγό στη δύσκολη μάχη της παρούσας κρίσης, ώστε να μας αναδείξει τελικούς νικητές.

Αυτή η παρακαταθήκη είναι το χρέος αλλά και η πρόκληση της γενιάς μας. Είναι το ιστορικό χρέος του καθενός ξεχωριστά, ώστε η ειρήνη, η δημοκρατία και ο αλληλοσεβασμός να είναι οι οδηγοί των κοινωνιών μας στο δρόμο της ευημερίας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης.

Η ΘΕΜ.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΟΚΚΑΛΗ – ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Το ΚΚΕ Καρδίτσας για τον ενιαίο φόρο ακινήτων