Μήνυμα προέδρου Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας για την νέα κυνηγετική περίοδο


Αγαπητοί Συνάδελφοι Κυνηγοί, σε λίγες μέρες, την Τρίτη 20 Αυγούστου, ξεκινά και πάλι η νέα κυνηγετική περίοδος.  Φέτος, υπογράφηκε μια πανομοιότυπη με πέρσι ρυθμιστική διάταξη περί θήρας και παρέμειναν οι ίδιες τιμές στα τέλη έκδοσης, παρά τις δικές μας επιθυμίες και προτάσεις για μειώσεις, ως αποτέλεσμα της  διαπραγμάτευσης μεταξύ των υπευθύνων του Υπουργείου Περιβάλλοντος  και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που εκπροσωπεί τους 250.000 κυνηγούς. Οι συνδρομές των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους και Οργανώσεις, που καθορίζονται κάθε χρόνο με υπουργική απόφαση (φέτος με την υπ. Αριθμ. 1888/1-8-2013) είναι τα μόνα χρήματα που επιστρέφουν στο περιβάλλον μέσω των προγραμμάτων που πραγματοποιεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, οι Ομοσπονδίες και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι.

Σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για την χώρα μας, ο κίνδυνος της περαιτέρω μείωσης των κυνηγετικών αδειών, που αποτελούν τους μοναδικούς μας πόρους, μπορεί να μας οδηγήσει σε αδυναμία πραγματοποίησης  όλων των εργαλείων που ουσιαστικά μας επιτρέπουν να κυνηγάμε, δηλαδή τις επιστημονικές μας μελέτες, την συμμετοχή μας στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις, τα μοναδικά σε αξιοπιστία και επιστημονικό επίπεδο προγράμματα (όπως το Άρτεμις κλπ).
Για το λόγο αυτό, ειδικά φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, φίλε κυνηγέ, οφείλεις να εκδόσεις την κυνηγετική σου άδεια σε αναγνωρισμένους από το ΥΠΕΚΑ Κυνηγετικούς Συλλόγους, γιατί μόνο έτσι μπορούν να γίνονται έργα προς όφελος του κυνηγίου και του περιβάλλοντος, δηλαδή για το δικό σου όφελος!

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος του νομού, είναι έτοιμος να βοηθήσει όλους τους κυνηγούς  στην ταχύτατη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας μέσω των εξειδικευμένων προγραμμάτων που εφαρμόζει στα γραφεία του με το μόνιμο και έκτακτο ανθρώπινο δυναμικό του. Την Παρασκευή 9-8-2013  πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην Καρδίτσα οι πρώτες εξετάσεις για την απόκτηση  κυνηγετικής άδειας από νέους υποψηφίους κυνηγούς, με το νέο σύστημα εξετάσεων, οι οποίες θα  επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα. Φυσικά ξεκίνησε και η διαδικασία έκδοσης  και θεώρησης των αδειών θήρας από το Δασαρχείο Καρδίτσας, ενώ επιτυχία γνώρισε και το αντάμωμα κυνηγών – γιορτή έναρξης κυνηγίου την Κυριακή το βράδυ στο Άλσος του Αη Λιά Καρδιτσομάγουλας.

Τέλος, θεωρώ ότι, οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε συνειδητοποιήσει καλύτερα το ρόλο και την μεγάλη μας   ευθύνη έναντι του θηραματικού μας κεφαλαίου, του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας των συνανθρώπων μας στην ύπαιθρο, εκεί όπου με ευσυνειδησία και κανόνες πρέπει να ασκούμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα, το κυνήγι.

Ελπίζω, η νέα κυνηγετική χρονιά να μας προσφέρει  μοναδικές εμπειρίες και στιγμές γεμάτες ένταση στις συναντήσεις μας με τα αγαπημένα μας θηράματα.

Εύχομαι σε όλους τους κυνηγούς υγεία, δύναμη,   ασφαλή κυνήγια και αξέχαστες κυνηγετικές εξορμήσεις.

Παπούλιας Δημήτριος

Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο 3ο Αντάμωμα και εκλογές στο Σύλλογο των απανταχού Καλυβακιωτών
Επόμενο άρθρο Επιστρέφει στον ΣΠΑΚ ο Κολτσιάκης