Ειδήσεις

Μήνυμα της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Σαράντα επτά (47) χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα ιδανικά όλων όσων εξεγέρθηκαν την 17η Νοέμβρη του 1973, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών και εργαζομένων, παραμένουν επίκαιρα.

Οι αγώνες για Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν σταματούν και δεν πρέπει να σταματούν ποτέ.

Το Πολυτεχνείο είναι μια ιστορία που έχει γραφτεί στις καρδιές και τη σκέψη μας, είναι  σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι σήμερα επιβεβαιώνουν πως ο αγώνας μας είναι επίκαιρος και αναγκαίος τόσο για το σήμερα όσο και για την επόμενη μέρα, φέτος δε ακόμα περισσότερο που το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι συνυφασμένο με τον αγώνα μας για την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 διδάσκει πως οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και ανάβει νέες εστίες ελπίδας για ένα κόσμο που μπορεί να γίνει καλύτερος, με ενότητα και ελπίδα.

Το Πολυτεχνείο για το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, είναι γερή παρακαταθήκη που μας διδάσκει ότι μόνη απάντηση είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης και της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων.

Ο αγώνας μας για υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις  γίνεται πιο δυνατός όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του Αγώνα, συνεχίζουμε την πάλη μας κάτω από όλες τις συνθήκες.

Το Ν.Τ.  της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας συμμετέχει συμβολικά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη και ώρα 11:00 π.μ. στο μνημείο της πλατείας δικαστηρίων τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας , (μάσκες , αποστάσεις )  αντιπροσωπεία της Ε.Γ θα καταθέσει στεφάνι αποτίνοντας  φόρο τιμής στους ήρωες του πολυτεχνείου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ν. Καρδούλας: Πότε προβλέπεται η άρση του καθολικού lockdown στην Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Κεντρική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Μώλου