Ειδήσεις

Μήνυμα της Ασημίνας Σκόνδρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Τιμά  σήμερα η ορθοδοξία τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Υμνούμε την Παρθένο Μαρία και δοξάζουμε το Θεό, για το θαύμα της ενσάρκωσης του Κυρίου μας.

Γιορτάζει ο Ελληνισμός την έναρξη της εθνεγερσίας του ’21. Την αρχή του ιερού αγώνα για την απελευθέρωσή του από τον τουρκικό ζυγό.

Η 25η Μαρτίου, δεν επιλέγει  τυχαία ως ημέρα έναρξης του ξεσηκωμού. Επιλέγει  διότι τα ιδανικά των Ελλήνων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ευλάβεια προς τη Θεομήτορα και  το μήνυμα του Ευαγγελισμού, εξ’ ου  και το κυρίαρχο σύνθημα του αγώνα «μάχου υπέρ της πίστεως και της πατρίδος».

Η επέτειος του ’21 μας θυμίζει κάθε φορά το χρέος μας,  στους αγώνες των προγόνων μας και στους ποταμούς του ελληνικού αίματος, που χύθηκε για την ελευθερία, την ανεξαρτησία,  την  χριστιανική πίστη.

Ιστορικές μνήμες ανεξίτηλα χαραγμένες στον καθένα , που πρέπει να μεταδίδονται σωστά στη νέα γενιά, για να κρατά άσβεστη τη φλόγα στην ελληνική της ψυχή. Να μην ταλαντεύονται από λόγια κάποιων,  που αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί και συστηματικά υποβαθμίζουν τους ιερούς αγώνες , διαστρεβλώνουν την αλήθεια, συκοφαντούν επί της ουσίας  το πνεύμα της επανάστασης του 1821 και όχι μόνο.

Στις σημερινές, ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες , τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου, εκπέμπουν διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας.

Πρέπει να αποτελούν σημείο αναφοράς τόσο για το έθνος μας, όσο και για το εθνικό μας φρόνημα.

Τα γεγονότα που καθημερινά καταγράφονται, δείχνουν ότι ως  Ελληνική κοινωνία, θα χρειαστεί σύντομα να πραγματοποιήσουμε μια νέα ιστορική υπέρβαση , για να αποκτήσουμε  ξανά την πατρίδα μας.

Θα χρειαστεί αγώνας κατά όσων μας επιβουλεύονται, αλλά και κατά του κακού εαυτού μας, για να ανακτήσουμε την αυτοδυναμία, την αξιοπρέπεια και την προοπτική της Χώρας μας.

Μακριά από τη μοιρολατρία της υποταγής, από διχαστικά συνθήματα και πλέγματα εθνικής μειονεξίας.

Απαιτείται υψηλό εθνικό φρόνημα, ομοψυχία, αλληλεγγύη και ενότητα όλων των δημιουργικών δυνάμεων του έθνους μας .

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τις αξίες μας, τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας , τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν λαό ξεχωριστό.

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Τσιάρα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη με το νέο διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού