Ειδήσεις

Μήνυμα της Ελ. Αναστασοπούλου προς τους επιτυχόντες


«Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου και οι συνεργάτες της συγχαίρουν όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν στη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και κατέκτησαν το στόχο τους, με την πεποίθηση ότι «το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους».

Για όσους υποψήφιους αυτή η προσπάθεια δεν στέφθηκε με την επιτυχία που προσδοκούσαν, η Περιφερειακή Διευθύντρια υπενθυμίζει στους νέους ότι τα όνειρα δεν στερεύουν ποτέ και το μέλλον τους ανήκει, με οδηγό την ποιητική παραίνεση του Π. Βαλερύ «πάντα να ξαναρχίζεις».

Συγχαρητήρια αξίζουν έξαλλου στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και σε όλους εκείνους οι οποίοι συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια των υποψηφίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην σημαντική επιτυχία των υποψηφίων των ΕΠΑΛ, πολλοί εκ των οποίων ήταν και εργαζόμενοι, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, το 46% των υποψηφίων των ΕΠΑΛ Θεσσαλίας εισήχθη σε σχολές των ΑΕΙ,ΑΤΕΙ, ΑΕΝ και σε Στρατιωτικές Σχολές. Το 6% των επιτυχόντων πέτυχε την εισαγωγή σε Πανεπιστημιακές Σχολές, όπως Οικονομικό, Κτηνιατρική, Βιοτεχνολογία, Πολυτεχνείο κ.α, κάνοντας χρήση της δυνατότητας που δόθηκε φέτος, πρώτη φορά, για πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο και από τα ΕΠΑΛ.

Τα ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων των γενικών Λυκείων εξακολουθούν να είναι υψηλά για την περιφέρεια Θεσσαλίας».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 2η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών στη Θεσσαλική γη
Επόμενο άρθρο Ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη στο Δ. Αργιθέας