Μήνυμα της ΚΑΡ.ΠΟ.Σ. για την εργατική Πρωτομαγιά


Εργατική Πρωτομαγιά, είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης, μέρα ενότητας και αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Αγώνες που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα καθώς κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα ξεθεμελιώνονται. Η συλλογική μνήμη και ανάγκη, επιστρέφοντας, διεκδικεί ξανά αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ριζική μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, συλλογικές συμβάσεις και ελεύθερο συνδικαλισμό.

Οι εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα διαλύθηκαν, η κοινωνική ασφάλιση και η πρόνοια χτυπήθηκαν ανηλεώς, ο κοινωνικός ιστός απειλήθηκε, ο παραγωγικός ιστός σχεδόν διαλύθηκε, γίναμε χώρα ανέργων και πεινασμένων, με τη νέα γενιά να παίρνει ξανά τους δρόμους της ξενιτιάς.

Βρισκόμαστε στη καρδιά μιας σκληρής πολιτικής και ταξικής μάχης, ενώ ο πολιτικός εκβιασμός των «δανειστών» και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και την ταπείνωση καθώς και στην πολιτική αποτυχία του ελπιδοφόρου εγχειρήματος που επέλεξε ο ελληνικός λαός.

Η φετινή Πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου εργατικού Σικάγο, για να απαλλαγεί η κοινωνία από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία των «αγορών» και του κεφαλαίου.

Απέναντι στο δίλημμα υποταγή ή σύγκρουση, οι εργαζόμενοι να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας

Δεν υποκύπτουμε στις εκβιαστικές πιέσεις που ασκούν Δ.Ν.Τ. Ε.Κ.Τ. και Ε.Ε.

Αντιστεκόμαστε αποφασιστικά ενάντια στους απαράδεκτους εκβιασμούς των «δανειστών» και στο κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν, στοχεύοντας στην πλήρη υποταγή και ταπείνωση του λαού μας. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων της ύφεσης, ενάντια στο δόγμα της λιτότητας, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Διεκδικούμε την πλήρη ανάκτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών.

Παλεύουμε να μπει φρένο στην εξοντωτική ανεργία, να μπει τέλος στη μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, στην ενοικίαση εργαζομένων και στο δουλεμπόριο ελλήνων και αλλοδαπών.

 

 ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Προηγούμενο άρθρο Eλληνική Πρωτομαγιά είναι το δικαίωμα στην ισονομία και στην ισοπολιτεία
Επόμενο άρθρο Με δύο ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις θα τιμηθεί στην Καρδίτσα η Εργατική Πρωτομαγιά