Ειδήσεις

Μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας


Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, παραβρέθηκε στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ροδιάς και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελώνα, όπου συνομίλησε με τους αντίστοιχους συλλόγους των διδασκόντων.

Η παρουσία της στο ολιγοθέσιο σχολείο της Ροδιας σηματοδοτεί την έμπρακτη υποστήριξη και προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά σε οποιοδήποτε τύπο σχολείου κι αν φοιτούν, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας, έχουν ίσα δικαιώματα στη μόρφωση. Έτσι δίνεται από φέτος η δυνατότητα σε όλα τα σχολεία ακόμη και στα μονοθέσια να λειτουργήσουν ολοήμερο τμήμα με όλα τα θετικά που προσφέρει αυτό όπως: προετοιμασία για την άλλη ημέρα με δάσκαλο και επιπλέον μάθημα ειδικότητας όπως πληροφορική,  θεατρική και καλλιτεχνική αγωγή. Με αυτό τον τρόπο τα μικρά σχολεία δεν θα υστερούν σε τίποτα από τα μεγάλα.  Ακόμη και τα μικρότερα σχολεία όπως αυτό της Ροδιάς έχουν την ευκαιρία να γίνουν πόλος έλξης για νέους ανθρώπους και νέα ζευγάρια να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Παρούσα ήταν η κυρία Ρούλα Σουρλατζή, εκπρόσωπος του Δήμου Τυρνάβου, ο οποίος, όπως τόνισε η Περιφερειακή Διευθύντρια  στέκεται αρωγός στο έργο της εκπαίδευσης, στηρίζει την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και ανταποκρίνεται στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στον αγιασμό παραβρέθηκαν οι γονείς των μαθητών και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ροδιάς κύριος Κουτσονάκος Κων/νος. Τέλος, η κυρία Ελένη Αναστασοπούλου, αφού τόνισε τα πλεονεκτήματα της συνδιδασκαλίας και επικαλέστηκε τους επιστήμονες που έχουν αποφοιτήσει από αυτό το μικρό σχολείο,  κάλεσε  τους κατοίκους και τους γονείς να στηρίξουν  και να προστατεύσουν το σχολείο και σε συνεργασία  με τους δασκάλους του να προσφέρουν στα παιδιά αυτό που δικαιούνται. Ένα καλύτερο μέλλον στην ασφάλεια του σχολείου το οποίο αποτελεί οργανικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτική δραστηριότητα Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας και Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Αέριο Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας εγκαινιάζει το περίπτερό της στη ΔΕΘ