Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη κ Β. Τσιάκου: Δεντροφύτευση στα Κανάλια για την ημέρα Περιβάλλοντος


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος χθες Κυριακή 5 Ιουνίου, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, συμμετέχει στις δράσεις που προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα (φέτος τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΥΠΕΚΑ), πραγματοποιώντας  καθαρισμό και δενδροφύτευση στα Κανάλια Καρδίτσας. Η δράση έγινε στις 11:00 π.μ. σε  δημόσια δασική  έκταση, που υποδείχθηκε από το Δασαρχείο Καρδίτσας, στο 3ο χλμ  της νέας οδού Κανάλια-Λίμνη Πλαστήρα, με την συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, και του Σώματος Ελλήνων Πρόσκοπων.
 Όλοι οι πολίτες ήταν ευπρόσδεκτοι, να συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση που σκοπό είχε, πέρα από την αποκατάσταση του εν λόγω χώρου, την ευαισθητοποίηση  σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκου για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πριν από 37 χρόνια για να θυμίζει τη σημασία της Διάσκεψης της Στοκχόλμης για το Περιβάλλον. Διάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1972.

Η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή, καθώς αφορά κάθε άνθρωπο πάνω σε αυτό τον πλανήτη.

Είναι γνωστό πως το περιβάλλον το παραλάβαμε από τους παππούδες και τους πατεράδες μας και θα το παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Δεν μας ανήκει. Ουσιαστικά εμείς ανήκουμε σε αυτό. Η 5η Ιουνίου έχει ξεχωριστή σημασία γιατί θυμίζει σε όλους μας τι κάνουμε ( ή αν θέλετε τι δεν κάνουμε) για την προστασία του.

Είναι δεδομένο πως το μοντέλο ζωής που έχουμε υιοθετήσει, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες, αποδεικνύεται καταστροφικό για τη φύση. Και η φύση μας εκδικείται με την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι δράσεις και οι ενέργειες μας αλλάζουν το κλίμα του πλανήτη μας.

Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι το καμπανάκι του κινδύνου, έχει χτυπήσει εδώ και καιρό. Ας μην κάνουμε πως δεν το ακούμε.

Ο καθένας στο χώρο που ζει και κινείται, οφείλει να κάνει κάτι (μικρό ή και μεγαλύτερο), για να προστατεύσει το περιβάλλον. Με συλλογικές αλλά και ατομικές δράσεις, μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Μπορούμε να ζούμε σε αυτό τον υπέροχο πλανήτη με τις τόσες ομορφιές του, αρκεί να έχουμε ως αξίωμα, ότι θα πρέπει να παίρνουμε μόνο τους «τόκους» και να μην σπαταλούμε το «κεφάλαιο».

Προηγούμενο άρθρο Κωτσός Γ.: Συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων στο Αγναντερό
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας