Μήνυμα του βουλευτή Καρδίτσας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου για το 2012


Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους κατοίκους του νομού μας το 2012 να είναι μια χρονιά υγείας, ατομικής και οικογενειακής ευτυχίας. Μια χρονιά δύναμης και ελπίδας.

Είναι γεγονός ότι το 2012 θα είναι ένα από τα δυσκολότερα χρόνια που θα έχουν βιώσει οι Έλληνες. Η ύφεση συνεχίζεται και εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 5%, η ανεργία έχει αυξηθεί και αγγίζει το 20% ενώ τα έσοδα είναι χαμηλότερα κατά 4% από πέρυσι. Γίνεται φανερό ότι οι θυσίες των εργαζομένων και των συνταξιούχων επί δύο χρόνια δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Η μνημονιακή πολιτική αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δε μας οδήγησε σε αδιέξοδο αλλά αντιθέτως επέτεινε το φαύλο κύκλο της ύφεσης, των ελλειμμάτων και της ανεργίας. Έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα, σε φτώχεια, σε κοινωνική αποσύνθεση και σε κρατική αποδιοργάνωση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής. Αυτό πρέπει να είναι το έργο μιας νέας ισχυρής κυβέρνησης που θα προκύψει από νωπή λαϊκή εντολή. Απαραίτητο είναι όπως υποστηρίζει η Ν.Δ, όχι μόνο να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα και να στηριχθούμε στους τομείς που η πατρίδα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως είναι η αγροτική οικονομία, ο τουρισμός και η ναυτιλία αλλά και να προχωρήσουμε στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Είναι απαραίτητο να σταματήσει η συνεχής φορολογική επιβάρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων καθώς και οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Πρέπει να βελτιώσουμε την απορρόφηση κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, να προωθήσουμε τα μεγάλα έργα υποδομής, να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία. Πρέπει να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης που αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη στη σημερινή σύνθετη εποχή της παγκοσμιοποίησης και των σύγχρονων τεχνολογιών.

Οφείλουμε όλοι μαζί συνενώνοντας τις δυνάμεις μας να αγωνιστούμε για την ανάπτυξη της πατρίδας μας και τη στήριξη των παιδιών μας.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι από καρδιάς σε όλους εσάς, τους συμπολίτες μου, καλή και δημιουργική χρονιά. Ας είναι το 2012 η απαρχή της ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη χορευτική βραδιά στο Παυσίλυπο
Επόμενο άρθρο Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας για την Πρωτοχρονιά