Ειδήσεις

Μήνυμα του βουλευτή Σπ. Λάππα για την έναρξη του σχολικού έτους


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους και όλες τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλή και δημιουργική χρονιά.

Για μια ακόμη χρονιά, με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και την έγκαιρη δέσμευση πιστώσεων για 37.000 αναπληρωτές, τα σχολεία άνοιξαν με τα βιβλία και την πλειονότητα των εκπαιδευτικών στη θέση τους. Το γεγονός αυτό αποτελεί θετικό κεκτημένο για το σύνολο του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας, προς όφελος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η νέα χρονιά ξεκινά όμως με αρνητικούς οιωνούς στο χώρο της εκπαίδευσης, το οποίο φανερώθηκε πολύ γρήγορα από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ., αλλά και από την σιωπή του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ για προσλήψεις στην εκπαίδευση.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις που ήδη είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα για μια δημόσια παιδεία της εξέλιξης, των ίσων ευκαιριών, της προόδου, χωρίς διακρίσεις.

Προηγούμενο άρθρο Παράταση υποβολής προτάσεων στο LEADER Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σε αδιέξοδο οι συμβασιούχοι του Παν/μιου Θεσσαλίας