Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας για την 12η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας


Ενόψει της διοργάνωσης της 12ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας που πραγματοποιείται από 12-17 Οκτωβρίου στην πόλη μας ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας που διοργανώνεται φέτος για 12η συνεχή χρονιά από το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Καρδίτσας έχει καταξιωθεί ως ένας κορυφαίος επιχειρηματικός θεσμός για την περιοχή μας με εμβέλεια που ξεπερνά κατά πολύ τα όριά της απηχώντας στο πανελλήνιο.

Μια διοργάνωση που αναδεικνύει τον δυναμισμό και τις αναμφισβήτητες δυνατότητες που έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις, ενισχύει την εξωστρέφειά τους και συμβάλλει στη βελτίωση των προοπτικών του εμποροβιοτεχνικού κόσμου της περιοχής μας.

Ένας θεσμός που λειτουργεί ενισχυτικά στην τοπική ανάπτυξη και  πιστοποιεί με τον πιο εμφατικό τρόπο οτι η οικονομική ανάπτυξη που αποτελεί ένα εθνικό στόχο για την σωτηρία της χώρας, μπορεί και  πρέπει να στηριχθεί στην ελληνική περιφέρεια.

Η διοργάνωση της έκθεσης σε μια περίοδο που ως χώρα αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα είναι μια ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι ένας ουσιαστικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κρίση, είναι να γνωρίσουμε τα  προϊόντα ανώτερης ποιότητας που παράγουν οι τοπικές επιχειρήσεις, τα οποία και διακρίνονται σε πανελλήνιο, ακόμα και διεθνές επίπεδο.

Προϊόντα που  ίσως και εμείς που ζούμε σ’ αυτό τον τόπο δεν γνωρίζουμε ακόμα ή δεν έχουμε εκτιμήσει σωστά την αξία και την εξαιρετική ποιότητά τους και τα οποία, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία αξίζουν την προτίμησή μας.

Έτσι στηρίζουμε τον τόπο μας και διατηρούμε πολύτιμες θέσεις εργασίας σε μια εποχή που η ανεργία καταγράφει κάθε μήνα και νέα αρνητικά ρεκόρ.  Σε εκθέσεις, όπως η συγκεκριμένη, ζωντανεύει η ελπίδα ότι η τοπική μας οικονομία έχει υγιείς δυνάμεις, έχει μέλλον και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Για τον λόγο αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του νομού είμαστε κοντά στον εμποροβιοτεχνικό κόσμο της Καρδίτσας. Τον στηρίζουμε. Ενθαρρύνουμε τις νέες πρωτοβουλίες. Αναδεικνύουμε, προβάλλουμε και προωθούμε την αξία των προϊόντων της περιοχής μας. Συμμετέχουμε στην 12η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση. Ως Δήμος Καρδίτσας συνεργαζόμαστε με το Επιμελητήριο για την περαιτέρω αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση και στο θεσμό της έκθεσης.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και είμαι βέβαιος πως τόσο οι εκθέτες, όσο και οι χιλιάδες επισκέπτες της θα αποκομίσουν και φέτος τις καλύτερες εντυπώσεις για το τοπικό επιχειρηματικό δυναμικό.»

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ.Π.Ε. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: Περιβάλλον και πολιτισμός 2012 - «Παντέχνου πυρός σελας - λαμπερές ιστορίες φωτιάς»
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καρδίτσας