Ειδήσεις

Μήνυμα του Δ/ντη Β΄θμιας για τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων


Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ. Η θεσμοθέτηση των αιρετών εκπροσώπων αποτελεί ένα μεγάλο και πολυσήμαντο βήμα στην εκπροσώπηση των Συμβουλίων, ενδυναμώνει την ισχύ της δημοκρατικής διαχείρισης και συμβάλλει στη πολυσυλλεκτική διαμόρφωση των διοικητικών αποφάσεων.

Σημαντικά θέματα, όπως η διεύρυνση της διαφάνειας σε όλες της εκφάνσεις της διοίκησης, ο προσδιορισμός και η διευθέτηση των εκάστοτε εκπαιδευτικών αναγκών, η ορθολογική ερμηνεία και εφαρμογή του πνεύματος της εκπαιδευτικής νομοθεσίας στις αποσπάσεις, τοποθετήσεις, διαθέσεις ή συμπλήρωσης ωραρίου των εκπαιδευτικών, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα με τη συμμετοχή αιρετών στα όργανα διοίκησης.

Είναι αυτονόητο, ότι η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, συμβάλλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση αντιπροσωπευτικότερων και δημοκρατικότερων Υπηρεσιακών Συμβουλίων και στην ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών μεταξύ όλων των συνιστωσών του εκπαιδευτικού κόσμου.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Καρδίτσας

Μιχάλης Παπανούσκας

 

Προηγούμενο άρθρο Νέες σχολικές μονάδες μέσω ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Ιστορικές αναφορές στην Καρδίτσα και η περιοχή την περίοδο 1940-44